Caribische natie Saint Vincent exporteert eerste lading medicinale cannabis

door Team Inc.

2022-01-21-Caribische natie Saint Vincent exporteert eerste lading medicinale cannabis

Saint Vincent en de Grenadines heeft een lading van 110 pond (49,8 kilo) medicinale cannabis geëxporteerd na ontvangst van een vergunning voor export naar Duitsland, volgens officiële aankondigingen en een lokale ambtenaar die bekend is met de zaak.

Saint Vincent, een Caribisch land met iets meer dan 110.000 inwoners, heeft jarenlang zijn lokale cannabisindustrie ontwikkeld. In 2018 richtte Saint Vincent een staatsagentschap op om toezicht te houden op de vergunningverlening en ervoor te zorgen dat de medicinale cannabis beschikbaar is voor lokale patiënten.

De lading werd verkocht door Caribbean Cannabis Company, dat volgens de bron al verschillende producten lokaal op de markt brengt. Caribbean Cannabis Company heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar. De minister van Landbouw van St. Vincent, Saboto Caesar, zei op 7 januari dat het Duitse Federale Instituut voor Geneesmiddelen en Medische Hulpmiddelen een vergunning voor de verzending had goedgekeurd.

Eerste cannabisexport oostelijke Caribbean

St. Vincent en de Grenadines is klaar voor wereldwijde activiteiten in de sector van de Medicinal Wellness Industry”, zei Caesar, en voegde eraan toe dat de regering hoopt andere producten te ontwikkelen. Waaronder medicijnen voor de psychedelische geneeskunde.

Hij zei dat het de eerste export van medicinale cannabis was door een lid van de Organisatie van Oost-Caribische Staten, bestaande uit 11 landen en overzeese gebieden aan de oostelijke rand van de Caribische Zee.

Lees meer op reuters.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]