Het gebruik van paddo’s groeit in Engeland en Wales

door Team Inc.

paddo's-in-bos

Het gebruik van ecstasy, lachgas en andere verboden middelen daalt over het algemeen onder jongeren. Het gebruik van paddo’s neemt echter sterk toe. Eén op de 100 mensen in Engeland en Wales heeft het afgelopen jaar hallucinogene drugs gebruikt. Het gebruik van paddo’s nam heel sterk toe met tienduizenden mensen.

De stijging is vooral te wijten aan toenemend gebruik onder oudere volwassenen, blijkt uit jaarlijkse cijfers over drugsgebruik onder 16- tot 59-jarigen van het Office for National Statistics (ONS). De cijfers lieten juist een forse daling zien in het drugsgebruik onder 16- tot 24 jarigen.

Paddo’s zeer populair

Uit de jaarlijkse ONS-gegevens blijkt dat ongeveer 260.000 mensen tussen de 16 en 59 jaar het afgelopen jaar paddo’s hebben gebruikt, 100.000 meer dan in 2020. Magische paddenstoelen zijn in Groot-Brittannië verboden als klasse A-drug, wat betekent dat bezit en distributie strafbaar zijn.

De paddenstoelen zijn echter makkelijk per post te krijgen, maar ook in kweekpakketten. Sommige gebruikers oogsten ze in het wild voor eigen gebruik. De stijgende populariteit van de schimmel, die psilocybine bevat, komt te midden van een enorme belangstelling voor paddenstoelen. De in Cambridge opgeleide bioloog Merlin Sheldrake publiceerde in 2020 een bestseller over schimmel genaamd Entangled Life, waarin een hoofdstuk is opgenomen over de hallucinogene eigenschappen van paddenstoelen. Netflix had een hit met een serie genaamd Fantastic Fungi.

Er is ook een steeds grotere groep die aan zelfmedicatie doet door lage doses te microdoseren. Ook is er steeds meer aandacht voor nieuwe behandelmethoden met psychedelica in de strijd tegen mentale problemen.

Bron: theguardian.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]