Uit onderzoek blijkt dat cannabisgebruikers vaker slaapproblemen hebben

door Team Inc.

man-rookt-cannabs-joint

Mensen die recreatieve drugs gebruiken, hebben een grotere kans op slaapproblemen. Zeker bij cannabisgebruik zo blijkt uit nieuw Nederlands onderzoek van het CBS en gezondheidsinstanties.

Ongeveer 10% van de Nederlandse 17-plussers geeft aan in 2021/2022 minstens één soort drug te hebben gebruikt. Dit is een stijging van één procentpunt ten opzichte van het vorige onderzoek in 2017/2018. Cannabis blijft de meest populaire drug en wordt door 5% van de bevolking gebruikt. Ongeveer 3% zegt zowel wiet als andere drugs te hebben gebruikt en 2% zegt wel drugs te hebben gebruikt, maar geen cannabis.

Cannabis en ander drugsgebruik

Het gebruik van wiet blijft stabiel aldus het CBS, maar het gebruik van andere drugs, zoals amfetaminen en xtc, is licht gestegen. Uit het onderzoek bleek ook dat mensen die drugs gebruiken een grotere kans hebben op mentale problemen en slaapproblemen, vooral degenen die cannabis gebruiken. Ongeveer 40% van de marihuanagebruikers gaf aan slaapproblemen te hebben, vergeleken met 23% die niet gebruiken.

Ongeveer 25% van de drugsgebruikers meldde ook psychische problemen te hebben, vergeleken met 13% van degenen die geen drugs gebruiken. Zo’n 29% had last van perioden van angst, vergeleken met 16% van de niet-gebruikers. 22% van de gebruikers had symptomen van depressie, tegenover 9% van de niet-gebruikers.

Bron: Dutchnews.nl (NE)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]