Hoe helpt vapen om te stoppen met marihuana?

door drugsinc

Hoe helpt vapen om te stoppen met marihuana?

De golf van legalisatie in verschillende staten en landen is een revolutionaire stap in de geschiedenis van marihuana. De ontdekking van de gezondheidsvoordelen van marihuana heeft een cruciale rol gespeeld bij het beïnvloeden van de huidige wetten. Er is een toenemende mate van wietgebruik en daarmee is het ook belangrijk wat de mogelijkheden zijn om te stoppen met marihuana indien nodig. Niet veel jaren geleden waren mensen over de hele wereld bang voor het gebruik van cannabis, dat door de FDA in Amerika werd gecategoriseerd onder Schedule 1-medicijnen.

Maar de afgelopen jaren hebben er drastische veranderingen plaatsgevonden, niet alleen alle soorten mogelijkheden die de plant belichaamt, maar ook de houding van de consument. Tegenwoordig zijn meer mensen bereid om de gezondheidsvoordelen van deze plant te onderzoeken, die door velen wordt beschouwd als een wondermiddel. Maar deze experimenten brengen wel kosten met zich mee.

Hoewel gecontroleerd gebruik voordelen kan opleveren, hebben bepaalde risico’s betrekking op het gebruik van marihuana. Verslaving is een van de grootste problemen onder hen. Zowel recreatieve als medicinale marihuana kunnen het risico op het ontwikkelen van een verslaving inhouden. Is er een oplossing voor dit probleem?

Welnu, krachtige alternatieven zoals vapen kunnen een effectieve manier zijn om het probleem te bestrijden en te herstellen van de verslaving. Dus hoe kan vapen helpen bij het stoppen met marihuana? Nou, laten we het uitzoeken.

De risico’s van marihuana

Net als bij roken, kent marihuana ook risico’s en problemen. Hoewel er een aantal krachtige en veilige manieren zijn om marihuana te gebruiken, zoals een dab pen voor wietolie of cannabisbloemen, is roken nog steeds een van de meest voorkomende methoden.

Hoewel joints al dan niet nicotine bevatten, kunnen er verschillende andere gezondheidsuitdagingen ontstaan door cannabisrook. De chemicaliën van roken kunnen tumoren bevorderen vanwege de kankerverwekkende eigenschappen van bepaalde verbindingen en kunnen ook irriterende stoffen in de luchtwegen veroorzaken. Verschillende onderzoeken geven ook aan dat het roken van marihuana minieme breuken of verwondingen in de luchtwegen kan veroorzaken. Deze schade kan de kans op het ontwikkelen van chronische bronchitis vergroten.

Afgezien van deze bekende bedreigingen voor de gezondheid, biedt de hoeveelheid onderzoek die momenteel beschikbaar is, onvoldoende bewijs om de langetermijnrisico’s van cannabisgebruik te begrijpen. Ondertussen heeft de toenemende populariteit van marihuana geleid tot een op sommig vlak bedreiging van de samenleving – in de vorm van mogelijke verslaving.

Ook onder medicinale gebruikers blijft marihuanaverslaving een grijs gebied. Hoewel velen zeggen dat marihuana geen verslavende stof is, is er nog steeds een mogelijkheid van overmatig gebruik en misbruik. Dus hoe kunnen we deze verslaving bestrijden en ons leven terugkrijgen? Welnu, wenden tot vertrouwde vape-sappen kan het antwoord zijn.

Het kan verslavend zijn: een reden om te stoppen met marihuana

Studies tonen aan dat meer dan 30% van de mensen die marihuana gebruiken de neiging hebben om een zekere mate van verslaving te ontwikkelen, ook wel bekend als de marihuana gebruiksstoornis. Mensen onder de 18 jaar hebben meer kans om ten prooi te vallen aan deze aandoening.

De interactie van marihuana met het endocannabinoïde systeem van het lichaam is gedeeltelijk verantwoordelijk voor dit effect. Het endocannabinoïde systeem vormt een netwerk van CB-receptoren verspreid over het lichaam. Ze zijn aanwezig in het centrale en perifere zenuwstelsel en in de hersenen. Marihuana bevat veel krachtige cannabinoïden, zoals CBD, die krachtige gezondheidsvoordelen kunnen bieden. Maar het bevat ook THC of tetrahydrocannabinol dat verantwoordelijk is voor de psychoactieve effecten. Deze verbindingen werken samen met de CB-receptoren om verschillende chemische veranderingen teweeg te brengen die de stemming, eetlust en energie beïnvloeden.

Het kan verslavend zijn: een reden om te stoppen met marihuana
Het kan verslavend zijn: een reden om te stoppen met marihuana (afb.)

Chronisch gebruik van marihuana leidt tot verhoogde niveaus van deze cannabinoïden in het lichaam. Sporen van de verbindingen blijven in het lichaam, die zich na verloop van tijd ophopen. De hersenen beginnen zich aan te passen aan een grote hoeveelheid van deze cannabinoïden en verliezen hun gevoeligheid voor de endocannabinoïde neurotransmitters van het lichaam. Op dit punt stopt individuele cannabis met het gebruik van marihuana om zich functioneel te voelen. Personen met veelgebruik ontwikkelen tolerantie voor de verbindingen en hebben daarom meer hoeveelheid nodig om hetzelfde gevoel te ervaren, wat het probleem vergroot.

Omgaan met verslaving door middel van vapen:

De opkomst van vapen als alternatief voor roken is een van de grootste redenen voor de populariteit ervan. Vapen voelde als een gemakkelijkere manier voor rokers om over te stappen van kettingrook gewoonten naar een meer gecontroleerd nicotinegebruik. De benadering van het gebruik van vapen om te stoppen met roken wordt als effectiever beschouwd dan de “cold turkey” benadering door er ineens mee te stoppen. Experts suggereren dat bijna 3-5% van de mensen die met vapen beginnen, binnen zes maanden stopt met het roken. Zijn deze resultaten dus ook mogelijk bij het omgaan met marihuanaverslaving? Wel, ja.

Het bootst de gewoonte na:

Marihuana is geen gateway-medicijn. In tegenstelling tot opioïden die onbedwingbare trek veroorzaken door zich te binden op de receptoren, vereist het omgaan met marihuanaverslaving het endocannabinoïdesysteem om het evenwicht te herstellen. Hoewel het lichaam de sporen van de cannabinoïden na verloop van tijd langzaam kan uitscheiden en de controle terugkrijgt, voelen mensen zich gedwongen om uit gewoonte marihuana te roken. Vapen kan handig zijn om aan deze gewoonte te voldoen.

Vape-apparaten zijn voornamelijk ontworpen om het roken te imiteren. Ze vereisen dat de gebruiker de dampen sleept en uitademt, vergelijkbaar met die van een sigaret of een joint. Sommige e-liquids bevatten ook nicotine om een ​​goede ervaring te bieden. Door vapen in je gewoonte te introduceren, kun je de noodzaak om marihuana te roken verminderen.

Elke keer dat je zin hebt om te roken, kun je naar je verdamper gaan en in plaats daarvan een goed gearomatiseerde vloeistof gebruiken. Na verloop van tijd zal je lichaam de cannabinoïden kwijtraken en hun eigen cannabinoïden gaan produceren die het evenwicht in de systemen herstellen. Vapen kan dus helpen om effectief om te gaan met marihuana-afhankelijkheid.

Het zou kunnen helpen om nicotine te stoppen

Een van de meest voorkomende problemen bij zware marihuanagebruikers is een verslaving aan nicotine in plaats van aan marihuana.

Marihuanagebruikers hebben de neiging om tabak en sigaretten te mengen om de ervaring te verbeteren. Omdat ze de twee stoffen samen gebruiken, kan het tot verslaving leiden om ze allebei te consumeren. In dit geval ben je alleen verslaafd aan nicotine en alleen aan het idee om marihuana te roken. Vapen kan een eenvoudige manier zijn om dit probleem op te lossen.

Zoals aangegeven, biedt vapen een meer strategische benadering om met nicotineverslaving om te gaan. Je kunt beginnen met het gebruik van vape-sappen die passen bij jouw typische nicotineconsumptie. Na verloop van tijd kun je de gebruiksfrequentie langzaam verminderen of de dosering verlagen om de gewoonte te stoppen.

Repliceer de effectiviteit

Marihuana-verslaving wordt ook gekatalyseerd door het gevoel van ontspanning, kalmte na het roken van wiet. Mensen voelen zich vaak opgetogen en bevrijd van het gebruik van marihuana. Vapen kan deze effecten helpen repliceren door middel van krachtige etherische oliën om van de gewoonte af te komen.

De terpenen van marihuana zijn verantwoordelijk voor veel van de effecten, zoals eerder vermeld. Terpenen zijn ook aanwezig in etherische oliën en natuurlijke smaakstoffen. Vape-sappen met deze bestanddelen kunnen vergelijkbare eigenschappen bij individuen helpen opwekken om hen te helpen zich gelukkig en ontspannen te voelen. Het kan dus de behoefte verminderen om marihuana te zoeken door de stemming te verbeteren en met stress om te gaan.

Conclusie

Vapen kan helpen bij het verminderen van het psychologische verlangen naar marihuana en kan helpen bij het omgaan met verslaving en afhankelijkheid. Je kunt een spectrum van gewaagde smaken gebruiken die op de markt verkrijgbaar zijn om de gewoonte van marihuana te stoppen.

Onthoud dat, hoewel cannabis veel meer met zich mee kan brengen dan alleen psychoactieve effecten, experimenteren zonder kennis van de mogelijk risico’s niet handig kan zijn.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]