Instagram maakt het voor tieners gemakkelijk om drugs of zware medicijnen te vinden

door Team Inc.

2021-12-08-Instagram maakt het voor tieners gemakkelijk om drugs te vinden

In een rapport, dat dinsdag werd gepubliceerd, maakte het Tech Transparency Project (TTP) zeven nepaccounts aan voor tienergebruikers van 13, 14, 15 en 17 jaar. Instagram weerhield die accounts er niet van om naar druggerelateerde content te zoeken. In één geval vulde het platform automatisch de resultaten wanneer een gebruiker “buyxanax” in de zoekbalk begon te typen. Een voorgesteld account was een Xanax-dealer.

Na het volgen van het account van een Xanax-dealer, kreeg een van de fake accounts een bericht een menu met producten, prijzen en verzendopties. Een ander nepaccount kreeg suggesties om een account te volgen dat Adderall verkoopt.

Drugscontent en en illegale drugsverkoop

“Ik zou zeggen dat Instagram een ​​van de slechtste plaatsen is voor blootstelling aan dit soort inhoud”, vertelde Tim Mackey, een professor aan de Universiteit van Californië, San Diego en oprichter van S-3, een bedrijf dat illegale drugsverkoop online volgt.

Stephanie Otway, een woordvoerder van Instagram-moederbedrijf Meta, zei in een verklaring aan NBC News dat het platform de verkoop van medicijnen en drugs verbiedt. “We zullen ons op dit gebied blijven verbeteren in onze voortdurende inspanningen om Instagram veilig te houden, met name voor onze jongste leden van de gemeenschap.”

Alternatieve drugs #

Het platform verbiedt veel druggerelateerde hashtags, zoals #mdma, maar wanneer minderjarige gebruikers die hashtag zoeken, stelt Instagram alternatieven voor, zoals #mollymdma. Otway vertelde NBC News dat het bedrijf hashtags zal beoordelen om te controleren op beleidsschendingen.

Het rapport komt tijdens een periode van hernieuwd onderzoek naar de invloed van Instagram en Facebook op de mentale en fysieke gezondheid van zijn adolescente en tienergebruikers. Een groep academische onderzoekers publiceerde maandag een open brief waarin ze Meta opriepen om transparanter te zijn over haar onderzoek naar de geestelijke gezondheid van haar jonge gebruikers. Het congres hield in oktober hoorzittingen op de platforms nadat rapporten in The Wall Street Journal de bezorgdheid benadrukten dat Instagram de geestelijke gezondheid van jonge gebruikers, met name tienermeisjes, zou kunnen schaden. Tijdens die hoorzittingen wees senator Mike Lee (R-UT) op een ander TTP-rapport, waaruit bleek dat Facebook advertenties goedkeurde die drugsgebruik en anorexia promoten.

Instagram-chef Adam Mosseri zal woensdag voor het Congres getuigen tijdens een hoorzitting met de titel “Protecting Kids Online: Instagram and Reforms for Young Users”.

Lees meer op theverge.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]