Israël exporteert voor het eerst cannabiszaden

door Team Inc.

2022-05-22-Israël exporteert voor het eerst wietzaden naar het buitenland

Israël heeft voor het eerst cannabiszaden naar het buitenland geëxporteerd. Het Israëlische ministerie van Landbouw zei in een verklaring dat zaden van het gewaswetenschappelijk bedrijf BetterSeeds naar de Verenigde Staten zijn gestuurd. Daar zullen ze worden onderzocht, waarna waarschijnlijk meer export zal volgen.

De Israëlische regering heeft vorig jaar haar exportregels voor medicinale cannabis gewijzigd om de export van cannabiszaden mogelijk te maken. Het ministerie wil zijn export diversifiëren, de binnenlandse landbouw stimuleren en de medische marihuana-industrie uitbreiden door cannabiszaden te exporteren, volgens The Times of Israel.

Duurzame cannabiszaden?

BetterSeeds gebruikt genetische bewerkingstechnologie om gewassen te telen. Het doel van het centraal in Israël gevestigde bedrijf is om op een duurzame manier gewassen te telen met minder bouwland. Medische marihuana is een groeiende industrie in Israël en sommige bedrijven hebben onlangs grote winsten gemeld. Marihuana voor recreatief gebruik is ook vrij gebruikelijk in Israël. Het is niet legaal, maar is onlangs enigszins gedecriminaliseerd. Er wordt steeds meer druk uitgeoefend om de drug in Israël volledig te legaliseren.

Bron: al-monitor.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]