Legalisatie van marihuana 2019: mag roken op het werk worden toegestaan?

door drugsinc

Legalisatie van marihuana 2019: mag roken op het werk worden toegestaan?

De legalisering van marihuana in de Verenigde Staten heeft de afgelopen maanden meer aandacht gekregen, met Utah en Missouri als de nieuwste staten om medisch medicinaal gebruik van cannabis goed te keuren in november. Tot op heden zijn er 33 staten die medisch voorgeschreven cannabis toestaan, waarbij 10 staten ook recreatief marihuanagebruik goedkeuren.

Deze veranderingen vinden plaats door het groeiende bewustzijn van de voordelen of gezondheidsvoordelen van het gebruik van marihuana in het land. Met de acceptatie van het publiek en de overheid worden bedrijven aangemoedigd om opnieuw na te denken over de nultolerantie houding ten opzichte van marihuanagebruik op de werkplek.

De legalisatie van marihuana vraagt werkgevers om “het huidige beleid, of hun afwezigheid, gekoppeld aan marihuanagebruik nauwlettend te bekijken, bij te werken of te veranderen naar eigen goeddunken en zoveel mogelijk details door te geven,” zegt Dan Rowland, een in Denver gevestigd marihuana-beleid industrie consultant, tegen Inc. Magazine.

Hij wees erop dat bedrijven een goed bewustzijn moeten bevorderen, met name van de verandering in wietwetten en de toepassing ervan op kantoorbeleid. Werkgevers moeten aan werknemers uitleggen hoe off-duty toegang tot de wiet van invloed kan zijn op het werk, voegde Rowland eraan toe.

Hier zijn wat werkgevers kunnen doen om het gebruik van marihuana op de werkplek aan te pakken:

Verwijder marihuana uit drugtesten om bezorgdheid weg te nemen

In staten waar recreatief gebruik van marihuana is toegestaan, kunnen werkgevers marihuana verwijderen van drugtests. Peter Cappelli, directeur van het Center for Human Resources aan de Wharton School, zei in plaats van te weten te komen of iemand in de afgelopen maand de wiet heeft gebruikt als onderdeel van het wervingsbesluit, werkgevers zich moeten concentreren op het identificeren van vaardigheden.

“Het lijkt een beetje raar om te denken dat we zo geïnteresseerd zijn in de vraag of iemand de afgelopen maand marihuana heeft gebruikt in plaats van of ze de vaardigheden hebben om de taak uit te voeren,” zei hij.

Cappelli stelde ook een goede vraag over de legaliteit en effecten van marihuana in vergelijking met alcohol.

  “Test je voor alcoholgebruik, wat ook legaal is maar gedrag schaadt? En het antwoord is, vrijwel nooit,” zei hij.

Het is nog steeds goed om nee te zeggen

Ondanks dat ze legaal zijn in een staat waar het bedrijf is gevestigd, kunnen bedrijven nog steeds het gebruik van marihuana op het werk verbieden. Het is op dezelfde manier hoe alcohol drinken tijdens kantooruren verboden is.

Een “no-tolerance” beleid met betrekking tot marihuana zou helpen bij het voorkomen van personeelszaken, zoals het verband tussen prestaties en wiet. In Colorado staat de wetgeving van de staat bedrijven toe om aan hun beleid een verbod op recreatieve marihuana op het werk toe te voegen, die veel bedrijven al hebben geïmplementeerd en toegepast.

Steun medische marihuana

Het wordt al beschouwd als een legale drug. Sommige werknemers zouden tijdens kantooruren voorgeschreven medische marihuana moeten nemen om belangrijke aandoeningen te behandelen. Het is bekend dat het geneesmiddel helpt bij het behandelen van epileptische aandoeningen, PTSS, de ziekte van Crohn, misselijkheid, kanker, multiple sclerose en chronische pijn.

Voor werknemers die aan dergelijke aandoeningen lijden, kan het niet gebruiken van marihuana degene zijn die hun prestaties zou kunnen beïnvloeden.

Lees het volledige artikel op MedicalDaily.com (EN, bron), afb. Unsplash (bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]