Thailand organiseert het eerste ganja-festival ter wereld in Februari 2020. Maar het is geen feest.

door drugsinc

Thailand organiseert het eerste ganja-festival ter wereld. Maar het is geen feest.

Het is bevestigd. Thailand organiseert als eerste het World Ganja Festival in 2020.

Met steeds meer mensen over de hele wereld die marihuana als een levensvatbare vorm van medisch gebruik beschouwen, is Thailand van plan dit te verzilveren om zijn economische groei te stimuleren.

Sorry Singapore en Maleisië, het lijkt erop dat jullie in de rij moeten staan, omdat in een poging om het gebruik van marihuana te promoten, Association of Researchers of Thailand (ART) groen licht heeft gekregen om het festival af te trappen.

Terwijl veel mensen – vooral de cannabis liefhebbers onder ons – al plannen maken om hiervoor naar Thailand te gaan, laat het vooral nog even uit je hoofd.

Het is geen festival waar mensen rondhangen, lachen, giechelen, dansen op reggae en lo-fi, puff puff langs elkaar passeren. Niet echt. Sorry.

Festival voor de medische doeleinden van cannabis

Volgens ere-adviseur van het festival, generaal Charan Kullawanit, zal het festival dienen als een platform voor mensen om hun kennis van marihuana voor medische doeleinden te delen. Tegelijkertijd zal het “festival” ook worden gebruikt om Thailand te promoten als de ontwikkelaar van cannabis top stammen.

“Wij zijn de hoofdgastheer. Thailand is de belangrijkste gastheer. We beslissen wie we zullen uitnodigen voor het Ganja Fesitival. De voorzitter van de vereniging zei: Er zullen Chinese, Japanse en Amerikaanse gasten zijn. Ze waren ooit tegen het idee.

“We nodigen ze uit, zodat we kunnen luisteren naar hun academische ideeën, presentaties en verklaringen. We zullen zien hoe het evenement de wereldwijde gemeenschap ten goede zal komen,” zei Kullawanit, volgens Chiang Rai Times.

Thailand is in een cannabis opmars bezig

De Zuidoost-Aziatische natie neemt de marihuanabranche serieus. Het had de fabriek in 2018 gelegaliseerd voor medisch gebruik – en werd daarmee de eerste natie in de regio die dit deed. Nu heeft een partij in Thailand een wetsontwerp voorgesteld waarmee huizen tot zes cannabisplanten kunnen groeien.

Dus de mogelijkheid om marihuana te zien worden gedecriminaliseerd voor recreatief gebruik is ook enorm.

Cannabis nieuwes: Marihuana wordt nu gezien als een interessante te ontplooien activiteit in Thailand
Marihuana wordt nu gezien als een interessante te ontplooien activiteit in Thailand (bron)

Doordat de ART een deal heeft gesloten met de Thai Nationalism Foundation; de Journalist and Media Association of Thailand en provinciale administratieve organisaties van Nakhon Phanom; Sakon Nakhon en Mukdahan – zijn nu de plannen aan de gang om het festival te organiseren tussen 29 januari en 22 februari in 2020.

Ongeveer 40 hectare grond in de buurt van het Nong Yat-reservoir in de provincie Nakhon Phanom in het noordoostelijke deel van het land is aangewezen als mogelijke locatie voor het festival dat volgend jaar wordt gehouden.

Goed gedaan, Thailand. Als je ze niet kunt verslaan, word dan lid en werk samen met ze.

Bronnen o.a. Chiang Rai Times (EN), Mashable (EN) en WorldofBuzz (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]