Amerikaanse senaat rolt conceptwet uit om wiet verder te legaliseren

door Team Inc.

2021-07-17-Amerikaanse senaat rolt conceptwet uit om wiet verder te legaliseren

Drie vooraanstaande Amerikaanse democratische senatoren hebben woensdag een discussieontwerp onthuld van een wetsvoorstel dat tot doel heeft cannabis te legaliseren, een stap die volwassen Amerikanen in staat zou stellen tot 10 ons marihuana te kopen en te bezitten zonder strafrechtelijke sancties te ondergaan.

De Cannabis Administration and Opportunity Act, ingediend door de meerderheidsleider van de Senaat, Chuck Schumer, de voorzitter van Financiën, Ron Wyden en de New Jersey-senator Cory Booker, zou federale niet-gewelddadige marihuana-misdrijven uitbannen, medisch onderzoek voortzetten en cannabisbedrijven toegang geven tot essentiële financiële diensten.

Federale wetgeving en legalisatie van wiet

Hoewel het gebruik van wiet door volwassenen legaal is in 18 staten en medisch toegestaan ​​in 37 staten, blijft het illegaal volgens de Amerikaanse federale wetgeving, wat banken en anderen ervan weerhoudt om zaken te doen met bedrijven die marihuana of aanverwante producten verkopen. Het ontwerp stelde de minimumleeftijd voor het kopen van cannabis vast op 21 jaar en beperkte detailhandelsverkopen op staatsniveau tot 10 ons cannabis per keer of het equivalent van een cannabisderivaat. Het ontwerp stelt ook dat er een nieuwe definitie van cannabis zal worden vastgesteld.

Staten zullen het bezit, de productie of distributie van cannabis controleren, zegt het ontwerp, terwijl het verzenden van marihuana naar staten die het niet hebben gelegaliseerd, verboden zal zijn. Dergelijke staten kunnen echter niet voorkomen dat zendingen via hun grenzen naar andere gelegaliseerde regio’s gaan.

Senator Chuck Grassley, de hoogste Republikein in de Judiciary Committee, zei dat dit een eerste stap is maar voegde toe dat het gebruik van wiet meer onderzoek nodig heeft. Een definitief wetgevend ontwerp zal later worden ingediend. Feedback op het discussieontwerp kan worden gegeven tot 1 september.

Joe Biden moet nieuwe wietwet goedkeuren

Om een ​​wet te worden, moet de maatregel zowel de door de Democraten gecontroleerde Senaat als het Huis van Afgevaardigden passeren en worden ondertekend door president Joe Biden. “Het is moeilijk om te zien hoe dit voorbij kan gaan, maar het is niettemin positief om vooruitgang en momentum te zien”, zegt Greg Heyman, oprichter van cannabis investeringsmaatschappij Beehouse Partners.

Een belangrijk wetsvoorstel voor de hervorming van het cannabisbankwezen dat in april door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden werd goedgekeurd, heeft geen enkele vooruitgang geboekt in de Senaat.”Onze grootste zorg over deze huidige wetgeving (Cannabis Administration and Opportunity Act) gaat over de mogelijkheid om het door de Senaat te krijgen”, zei Michael Boniello, directeur van private equity-onderneming Poseidon. Eraan toevoegend dat het andere federale cannabishervormingen, waaronder de Banking Act, kan belemmeren om in 2021 te worden goedgekeurd.

Lees meer op Reuters.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]