Nieuw-Zeeland start met LSD-microdoseringsproeven voor kankerpatiënten in een laat stadium

door Team Inc.

2021-07-18-Nieuw-Zeeland start met LSD-microdoseringsproeven voor kankerpatiënten in een laat stadium

Wetenschappers in Auckland zijn van plan om kankerpatiënten in een vergevorderd stadium microdoses van de psychedelische drug LSD te geven. De hoofdonderzoeker, gezondheidspsycholoog Lisa Reynolds van de Universiteit van Auckland, vertelde dat het medicijn patiënten een cognitief pad zou kunnen bieden om angst rond het sterven te verminderen en hen in staat te stellen contact te maken met wat belangrijk voor hen was.

Enkele anekdotische rapporten en vroege onderzoeken die zijn verschenen over LSD-microdosering suggereren dat LSD mensen cognitief flexibeler kan maken, waardoor mensen openstaan voor nieuwe ideeën. Het kan mensen in staat stellen dingen vanuit nieuwe perspectieven te bekijken. Dat zijn het soort mindsets en manieren van denken over dingen die het potentieel hebben om therapie beter en effectiever te laten werken.

Psychedelica: de wetenschappelijke renaissance van geestveranderende drugs

In de jaren zestig werden psychedelica afgezworen, maar nu beleven de geestverruimende drugs een wetenschappelijke heropleving. “Onderzoekers weten niet of sommige mensen een diepere angst of depressie ontwikkelen door het gebruik van LSD, maar onderzoek zou licht kunnen werpen op dat soort vragen”, zei Reynolds.

“Ik ben een wetenschapper en ik wil een goed ontworpen, rigoureuze proef uitvoeren, en we zullen kijken of er negatieve effecten zijn.” Het zelf toedienen van de LSD door proefpersonen om de drie dagen zou legaal zijn, maar het onderzoeksteam wacht op goedkeuring voor de proef. Eerdere proeven in de jaren zestig, zeventig en tachtig waren in de VS stopgezet vanwege politieke druk, wat resulteerde in veel verkeerde informatie over hoe gevaarlijk de drugs waren, zei ze.

“Het onderzoek dat ik tot nu toe heb gezien, suggereert dat psychedelica zoals LSD het potentieel hebben om de kwaliteit van leven te verbeteren, angst voor de dood te verminderen, angst en depressie te verminderen en spiritualiteit te vergroten. Er zijn een heleboel vroege bevindingen die behoorlijk overtuigend zijn.”

Lees meer op stuff.co.nz (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]