Home Cannabis Onderzoek toont aan dat patiënten met of zonder kanker verschillende vormen van marihuana gebruiken

Onderzoek toont aan dat patiënten met of zonder kanker verschillende vormen van marihuana gebruiken

door drugsinc

Onderzoek heeft aangetoond dat patiënten met of zonder kanker verschillende vormen van marihuana gebruiken, https://unsplash.com/photos/qcCPIhhdgTw

Mensen met en zonder kanker, lijken na verloop van tijd, een krachtiger vorm van medische marihuana te gebruiken met steeds hogere hoeveelheden tetrahydrocannabinol (THC), blijkt uit een nieuw onderzoek.

In een rapport dat op 26 maart in het Journal of Palliative Medicine publiceerde, zeggen onderzoekers dat kankerpatiënten vaker de voorkeur geven aan vormen van medicinale marihuana met hogere hoeveelheden THC, wat de symptomen van kanker verlicht en de bijwerkingen van kankerbehandeling, waaronder chronische pijn, gewichtsverlies en misselijkheid.

Daarentegen waren marihuanaformuleringen die hoger waren in cannabidiol (CBD), waarvan is aangetoond dat ze aanvallen en ontstekingen in andere onderzoeken verminderen, meer populair bij niet-kankerpatiënten, inclusief patiënten met epilepsie en multiple sclerose, zeggen de auteurs van het onderzoek.

Kankerpatiënten nemen ook eerder oliedruppeltjes met medische marihuana onder de tong dan dat ze “vapen”.

Meer onderzoek en solide gegevens nodig

“Hoewel er een groeiende belangstelling van patiënten is voor medicinale cannabis, is er een tekort aan solide gegevens over de voordelen, risico’s en patronen van het gebruik van marihuana-producten in verschillende ziektegebieden”, zegt onderzoekleider Arum Kim, MD, assistent-professor van geneeskunde en revalidatiegeneeskunde aan de NYU School of Medicine en directeur van het ondersteunende oncologieprogramma in het Perlmutter Cancer Center. “Dergelijke informatie is belangrijk voor het leveren van de beste zorg.”

Sinds 1996 hebben 31 staten in de Verenigde Staten, waaronder New York in 2014, medicinale marihuana gelegaliseerd.

Studie en vervolg

Voor de studie analyseerden onderzoekers gegevens van 11.590 mannen en vrouwen in New York, van wie 1990 (17,2 procent van het totale patiëntencohort) kankerpatiënten waren die cannabisproducten kochten en gebruikten van Columbia Care LLC., Een dispensarium met een vergunning in de staat New York , tussen januari 2016 en december 2017.

De onderzoekers waarschuwen dat hun gegevens niet het type kanker omvatten dat de kopers hadden, hoeveel van wat ze kochten, werd gebruikt, of dat marihuana werd gebruikt voor symptomen die geen verband hielden met de kanker. Niettemin waren de gebruikspatronen onder kankerpatiënten duidelijk verschillend van die van niet-kankerpatiënten.

Specifiek, wees de studieuit dat kanker en niet-kankerpatiënten verschillende doseringen van cannabisformuleringen met dramatisch verschillende THC: CBD-verhoudingen gebruikten. De twee meest voorkomende formuleringen bevatten THC en CBD, maar één had twintig keer meer THC dan CBD, terwijl de andere de tegenovergestelde verhouding had.

Gedurende de twee jaar van de studie ontdekte het onderzoeksteam dat alle soorten patiënten hun THC-dosis met ongeveer 0,20 milligram per week verhoogden.

“Ons onderzoek levert waardevolle nieuwe informatie op over hoe kankerpatiënten marihuana gebruiken”, zegt Benjamin Han, MD, onderzoekssector-onderzoeker, een assistent-professor geneeskunde en volksgezondheid aan de NYU School of Medicine. “In afwezigheid van sterke klinische onderzoeksgegevens voor medische marihuana, biedt het identificeren van gebruikspatronen een idee van hoe patiënten te begeleiden die vragen hebben over het gebruik van medische marihuana, en wat hen al dan niet kan helpen.”

Onderzoekers zeggen dat ze vervolgens van plan zijn meer gedetailleerde informatie te krijgen over hoe medische marihuana de reactie van patiënten op therapie en functionele status in verschillende stadia van hun ziekte beïnvloedt, evenals de risico’s en bijwerkingen van de behandeling. Bovendien rechtvaardigen de profielen van andere cannabinoïden naast THC en CBD in medische marihuanaproducten nader onderzoek, volgens de auteurs van het onderzoek.

Lees het volledige artikel op MedicalXpress (EN, bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter