Home Nieuws Pre-Christmas marihuana productverkopen stijgen tot wel 53%

Pre-Christmas marihuana productverkopen stijgen tot wel 53%

door drugsinc

Pre-Christmas marihuana productverkopen stijgen tot wel 53%

Het is het Feestdagen seizoen voor meer uitgaven in de maand December. Waardonder de uitgaven voor recreatieve cannabisproducten, waarbij de gemiddelde categorie omzet in 2018 met meer dan 50% toenam op artikelen die bedoeld waren voor zowel het geven van geschenken als voor persoonlijke consumptie.

Gegevens van het analysebedrijf Headset uit Seattle tonen aan dat de omzet in de pre-kerstweek (18 december-24 december) in 2018 steeg met 11% tot 53% ten opzichte van de gemiddelde dagelijkse omzet in recreatieve winkels in Californië, Colorado , Nevada en de staat Washington.

Topicals, dranken en eetwaren kenden de grootste toename, waarbij de verkoop van topicals gemiddeld met 53% toenam, terwijl dranken en eetwaren elk 36% groeiden.

Ook tijdens de feestdagen toename te zien van cannabis producten onder consumenten

De gegevens dragen bij aan de groeiende hoeveelheid onderzoek met betrekking tot de koopgewoonten van cannabisconsumenten, maar de motivatie achter aankopen – of ze nu voor persoonlijk gebruik zijn of als cadeau worden aangeduid – kan niet volledig worden begrepen via de retailgegevens van Headset.

De gegevens van het bedrijf zijn afkomstig van POS-scanners (retail point-of-service). Hoewel het laat zien wat een persoon heeft gekocht, geeft het natuurlijk niet aan wat hij van plan is met het product te doen.

“We kunnen alleen maar speculeren over wat mensen met producten doen als ze de deur uitlopen”, zegt Cooper Ashley, data-analist voor Headset. We zien wel dat bepaalde productcategorieën meer naar voren komen rond de cadeau gerelateerde feestdagen.”

“Gezien de anekdotische ervaring in de markt en de transactiegegevens die we elk jaar herhalen, is het speculatie, maar ook een logische conclusie dat mensen deze artikelen als cadeau kopen, vooral wanneer we een grote piek in een kleine categorie als actuele artikelen zien rond een feestdagen seizoen als de maand december met veel cadeau’s.”

Een item zoals een CBD geïnfuseerde lippenbalsem kan bijvoorbeeld worden aangeduid als een geschenk, terwijl de toename van de verkoop van eetbare producten kan worden aangedreven door individuen die een geïnfuseerde versie van hun favoriete feestdagen traktatie voor eigen consumptie zoeken.

De toename van de verkoop van geïnfuseerde dranken kan te maken hebben met niet-drinkers die op sociale bijeenkomsten op een feestdag iets anders dan alcohol willen consumeren.

Ashley bevestigde dat vanaf 19 december de retailpatronen in 2018 vasthielden voor de pre-kerstverkopen van dit jaar, met topicals, eetwaren en dranken die de lijst aanvoerden.

Hier is wat je nog meer moet weten over de gegevens van de Headset:

  • In 2018 steeg de totale omzet met ongeveer 15% in de week voorafgaand aan Kerstmis, maar de verkoop daalde met ongeveer 10% in de daaropvolgende weken.
  • Detailhandelaren bieden meer dan gemiddelde productkortingen die leiden tot de week van 25 december, met gemiddelde afprijzingen van 11% maar minder dan op 4/20 de onofficiële marihuana feestdag, wanneer de gemiddelde kortingen rond de 14% liggen.
  • Cannabis inkopers voor kerst winkelen eerder op de dag, met piekuren van 13.00 tot 16.00 uur. Tijdens een gemiddelde dag in het jaar piekt de verkoop van detailhandel in marihuana later op de dag en blijft sterk vanaf 16:00 uur tot 18.00 uur

Bronnen o.a. Civilized (EN), MJBizdaily (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter