Van pub naar illegale wietplantage: brand leidt naar ontdekking van 2000 cannabisplanten.

door drugsinc

Van pub naar wietplantage: brand leidt naar ontdekking van 2000 cannabisplanten.

Wales – Leegstaande pubs en hotels werden de afgelopen zomer steeds meer als hotspots voor cannabis kweekbedrijven ingezet.

Toen de politie werd gewaarschuwd voor een brand in de kelder van het Pioneer Hotel in Cwmfelinfach, een klein dorp in het zuidoosten van Wales, ontdekten ze meer dan een paar sputterende vlammen. Ze ontdekten ook een wietplantage met 2.000 cannabisplanten en professionele hydrocultuur kweekapparatuur in de verlaten pub.

De politie van Gwent meldt dat niemand gewond is geraakt bij de kleine brand, die nader wordt onderzocht.

“Meer dan 2.000 planten van verschillende maturiteit bevonden zich op het terrein, evenals hydrocultuurapparatuur”, staat vermeld in een verklaring van de politie.

Leegstaande pubs steeds vaker als wietplantage
Leegstaande pubs steeds vaker als wietplantage

De lokale politie inspecteur Andrew Boucher vraagt iedereen die mogelijk informatie heeft over de brand of de cannabis om zich kenbaar te maken.

“Ik zou ook alle leden van onze lokale gemeenschappen willen aanmoedigen om contact met ons op te nemen als ze verdachte activiteiten in hun buurt zien, vooral rond vervallen gebouwen”, zei hij.

Leegstaande pubs steeds vaker als wietplantage

Het is niet de eerste kweekoperatie die de politie heeft ontdekt in een niet meer gebruikte pub in Wales. Eerder dit jaar werden bij de politie in Mount Pleasant 190 planten ontdekt in de dichtgetimmerde pub Mountain Dew, die iets verderop in de straat van het plaatselijke politiebureau ligt, meldt Wales Online.

In een soortgelijk geval bleken er in een leegstaande pub in Clydach meer dan 100 cannabisplanten te groeien. De politie doorzocht het pand na een tip van een gemeenschapslid. De pub was al voor bijna zes jaar gesloten.

Vorige maand ontdekte de politie in Nottinghamshire, Verenigd Koninkrijk, een kweekbedrijf in de verlaten Crown & Woolpack-pub, waarbij meer dan 200 planten en kweekapparatuur in beslag werden genomen nadat een drone aan het licht bracht dat er een warmtebron afkomstig was van het onbezette terrein.

Bronnen o.a. HeadTopics (EN), LondonFreePress (EN), TheGrowthOp (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]