Home Criminaliteit Drugsklanten krijgen uitweg door sms-bom van politie

Drugsklanten krijgen uitweg door sms-bom van politie

door Ties Inc.

2022-01-22-Drugsklanten krijgen uitweg door sms-bom van politie

Nederland – Na een sms-bom in Winterswijk en Zwolle zijn er nu duizenden drugsklanten benaderd in Nijmegen. De telefoonnummers van de gebruikers komen uit de telefoons van opgepakte drugsdealers. Op deze manier probeert de politie veelvuldig drugsgebruikers en verslaafden een uitweg te bieden. In het mobiele bericht wordt hulp aangeboden om te stoppen met drugs.

De georganiseerde misdaad werkt als een geoliede machine. Bijna iedere harddrug is op ieder moment van de dag te verkrijgen via een groot netwerk van dealers. In Nijmegen werd onlangs zo’n drugsnetwerk opgerold. Op deze manier komt de politie tot de gebruikers.

Focus op de drugsgebruiker

De war on drugs is weinig effectief. Hoewel er steeds meer drugs worden onderschept, wordt het geweld steeds extremer. Bovendien gaat er zoveel geld om in de drugshandel dat politie en justitie in veel gevallen het nakijken hebben. Nederland geldt bovendien als belangrijke doorvoerhaven voor de rest van Europa.

Geld steken in drugspreventie en goede hulp bij verslaving is daarentegen een goede aanpak en goed voor de volksgezondheid. Drugsgebruikers worden via het sms-bericht doorverwezen naar de website stoppenmetdrugs024.nl. Mensen die dreigen aan hun gebruik onder door te gaan wordt hulp aangeboden zonder dat ze vervolgd worden.

Gerelateerde artikelen

1 opmerking

cyrilio 28 januari 2022 - 05:29

Belachelijk dat als je een schuldbeschikking krijgt van duizend euro je hierboven op OOK administratiekosten moet betalen. Waar gaat die F-ing 1000 e heen dan!!???

Ga echt werk doen en los meer zedenzaken op. Amper 15% wordt opgelost. Dat is pas schandalig. Vrouwen die aangerand of verkracht zijn doen vaak niet eens meer aangifte omdat de politie ’te druk’ is met drugszaken. Als drugs gereguleerd was dan had de politie 4 miljard euro per jaar om NUTTIG te besteden.

Beantwoord

Laat een reactie achter