skip to Main Content
Menu
Rotterdam Wacht Verbod Op Lachgas Niet Af

Rotterdam wacht verbod op lachgas niet af

Spread the love ✌🏼

Geen woorden, maar daden. In Rotterdam wachten ze een Kamermeerderheid voor een verbod op lachgas niet af. Beleid maken we zelf wel lijken ze in de havenstad te denken. Jongeren die aan de ballonnetjes zitten, riskeren straks een boete. Bovendien is de verkoop op veel plekken in de stad vanaf nu verboden.

Afgelopen zomer werd lachgas al verboden op veel evenementen en op de boulevard van Nesselande, die ook dit jaar weer negatief in het nieuws kwam door felle rellen met jongeren. Overlast van jongeren die lachgas gebruiken, neemt alleen maar toe in Rotterdam. Dat leidt niet alleen tot gevaarlijke situaties in het verkeer, maar is soms ook ronduit vervelend voor omwonenden. Burgemeester Aboutaleb wijst daarom een heel groot gebied aan waar de verkoop van de vluchtige stof wordt verboden. Verkopers riskeren een boete van circa 100 euro.

Ballon, ballon

Door aan ballonnen te zuigen, nemen jongeren een shot lachgas voor een snelle, goedkope roes. Voor een paar seconden ben je van de kaart, door een reactie van het lichaam op zuurstoftekort. Dit levert gevaarlijke situatie op en vormt een probleem voor de volksgezondheid. Staatssecretaris Blokhuis roept daarom op tot een verbod door de stof onder de Opiumwet te laten vallen. Of zijn voorstel een meerderheid krijgt, zal echter nog moeten blijken.

Geen woorden, maar daden

In Rotterdam wachten ze dit verbod niet af. Er wordt in de havenstad immers al genoeg gelachen. Door een verkoopverbod op veel plekken zoals het Noordereiland, de kades van Katendrecht, de Kop van Zuid en langs de Maasboulevard wordt de overlast bij de kern aangepakt. Bovendien zijn trein-en metrostations boven de grond en aangrenzende parkeerterreinen aangewezen als ‘red zone’. Ook op pleinen, scholen in winkelcentra en parken is de verkoop van de patronen en ballonnetjes verboden. Vraag is natuurlijk wel of de zwarte verkoop zich straks niet steeds meer online gaat afspelen.

Gebruikersverbod

Niet alleen de verkopers worden harder aangepakt, ook pleit de gemeenteraad en de burgemeester van Rotterdam voor een gebruikersverbod bij overlast. Dit komt per 1 januari in de APV. Ballonnen zie je alleen nog maar terug op feestjes hopen ze in Rotterdam.

Lees meer op AD.nl (Bron)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top