Meer dan 50 procent van de huidige drugsgebruikers in het hoger onderwijs loopt risico op schade

door Team Inc.

2022-01-22-Meer dan 50 procent van de huidige drugsgebruikers in het hoger onderwijs loopt het risico op schade

Dat blijkt uit een onderzoek naar drugsgebruik in instellingen voor hoger onderwijs in Ierland (DUHEI). Uit het onderzoek bleek dat 43,8 procent van de huidige gebruikers een matig risico liep op schade door drugsgebruik, en 9,1 procent een aanzienlijk risico.

De kans op ernstige drugsschade was slechts 1,4 procent zo bleek uit het rapport. De DUHEI-enquête adviseert degenen met een laag risico om op een later tijdstip te worden gecontroleerd en opnieuw te worden beoordeeld. Degenen met een aanzienlijk en ernstig risico op schade door gebruik, moeten intensief worden beoordeeld.

Nevenschade door drugsgebruik

Natuurlijk kan er lichamelijke schade zijn bij overmatig drugsgebruik, maar er is soms ook sprake van neveneffecten. Enkele van de gerapporteerde schade die in het onderzoeksrapport wordt genoemd, omvat onbeschermde of onbedoelde seks en het krijgen van ruzies. Het grote onderzoek analyseerde meer dan 11.500 geldige antwoorden (van de 13.681 in totaal) van studenten van 21 instellingen voor hoger onderwijs om een ​​duidelijk beeld te krijgen van het drugsgebruik onder Ierse universiteitsstudenten. Het bevatte reacties van zowel niet-gegradueerde als postdoctorale studenten van 18 jaar en ouder.

Meer dan 50 procent van de studenten in het hoger onderwijs gaf aan illegale drugs te hebben gebruikt, waarbij meer dan een derde melding maakte van drugsgebruik in het afgelopen jaar en een vijfde melding heeft gemaakt van drugsgebruik in de afgelopen maand. Uit het onderzoek bleek ook dat het huidige drugsgebruik jaar op jaar stijgt en piekt in de laatste twee jaar van de universiteit.

Meest populaire drugs op Hogeschool

De meest populaire drugs zijn cannabis (52%), cocaïne (25%) en ecstasy (23%), waarbij ook ketamine, paddenstoelen, amfetaminen en nieuwe psychoactieve stoffen worden genoemd. De meeste soorten drugs werden gebruikt op een leeftijd tussen de 19 en 21 jaar. Voor cannabis was dit tussen de 16 en 18 jaar. Een op de vier huidige gebruikers begon voor hun zestiende.

Er werd opgemerkt dat mannelijke studenten vaker het huidige drugsgebruik rapporteren (1 op 4) in vergelijking met vrouwen (1 op 6). Meer dan de helft van de studenten vond drugsgebruik een normaal onderdeel van het studentenleven, maar meer dan de helft vond dat drugsgebruik ook een enigszins negatieve of zeer negatieve invloed op het studentenleven heeft.

Van degenen die drugs gebruikten tijdens de Covid-19-pandemie, had 1 op de 3 studenten hun gebruik verminderd, terwijl minder dan 1 op de 4 hun gebruik tijdens deze periode had verhoogd.

Lees meer op limerickleader.ie (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]