‘Spice’ opgeven is veel moeilijker dan cannabis

door drugsinc

‘Spice’ opgeven is veel moeilijker dan cannabis

Een nieuwe studie wees uit dat “Spice” ernstigere ontwenningsverschijnselen heeft dan cannabis, en ze zijn “aanzienlijk erger” dan voor degenen die proberen om cannabis op te geven.

Volgens onderzoekers van de Universiteit van Bath is ‘Spice‘ ofwel synthetische marihuana, een mix van kruiden en in het laboratorium gemaakte chemicaliën met geestverruimende effecten, veel schadelijker dan cannabis.

Medical Xpress meldt dat in het onderzoek meer dan twee op de drie die Spice hebben geprobeerd, zeiden dat de ontwenningsverschijnselen – waaronder slaapproblemen, prikkelbaarheid en een slecht humeur – ondraaglijk waren in vergelijking met die van cannabis.

Sam Craft, de hoofdauteur en PhD-student, zei: “Hoewel oorspronkelijk geproduceerd als een legaal alternatief voor cannabis, tonen onze bevindingen aan dat Spice een veel schadelijker medicijn is en dat mensen die proberen te stoppen waarschijnlijk een reeks ernstige ontwenningsverschijnselen zullen ervaren.”

“Het is daarom belangrijk dat er meer moeite wordt gedaan om ervoor te zorgen dat Spice niet wordt gebruikt als vervanging voor cannabis of een ander medicijn, en mensen die problemen hebben met Spice moeten worden ondersteund met behandeling.”

Synthetische “spice” marihuana vergeleken met normale cannabis

In het onderzoek vroegen de psychologen honderden mensen die zowel cannabis als Spice gebruikten om hun effecten te vergelijken.

De onderzoekers waren geïnteresseerd in het krijgen van antwoorden op enkele vragen, zoals “hoe waarschijnlijk is het dat een medicijn op lange termijn schade zal veroorzaken, zoals hoe ernstig de ontwenningsverschijnselen zijn, hoe lang de effecten aanhouden en hoe snel tolerantie zich ontwikkelt (wat betekent dat grotere hoeveelheden van het medicijn nodig zijn om hetzelfde effect te hebben als voorheen).”

Het is duidelijk: de impact die Spice op hen had, werd als veel schadelijker beschouwd dan cannabis – bovendien waren de ontwenningsverschijnselen ook veel ernstiger.

Ander dan normale specerijen is het heel moeilijk om te stoppen met synthetische marihuana genaamd "spice"
Ander dan normale specerijen is het heel moeilijk om te stoppen met synthetische marihuana genaamd “spice” (afb.)

De oplossing? Een verandering is nodig, want mensen alleen laten met hun drugsproblemen faalt faliekant; dringende hulp is nodig!

Dr. Tom Freeman, de senior auteur en directeur van de Addiction and Mental Health Group aan de Universiteit van Bath, voegde toe: “Deze bevindingen identificeren ernstige ontwenningsverschijnselen als een belangrijk klinisch probleem bij mensen die Spice gebruiken, en benadrukken de dringende noodzaak om effectieve behandelingen te ontwikkelen om mensen te helpen stoppen.”

Bronnen o.a. Canex (EN), MedicalExpress (EN), Psychreg (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]