De ultra-rijken investeren anders in 2019 – en ook in cannabis

door drugsinc

De ultra-rijken investeren anders in 2019 - en ook in cannabis

Superrijke beleggers maken enkele wijzigingen in hun portefeuilles voor 2019.

Ze verhogen hun cashposities en verminderen hun aandelenposities. Ze bezuinigen ook op een deel van hun investeringen in onroerend goed en vinden een “kortetermijnoplossing” in vastrentende waarden, aldus Michael Sonnenfeldt, oprichter van investeringsclub Tiger 21.

“Er is veel voorzichtigheid en een deel is [markt] volatiliteit,” zei hij donderdag op CNBC’s “Power Lunch. “Dan is er ook de” onzekerheid van het overheidsbeleid “, voegde hij eraan toe. De leden van Tiger 21 zijn met meer dan 700 en hebben een totaal vermogen van $ 71 miljard.

Er is echter een groeiende trend waarin ze aan boord springen – cannabis.

De industrie heeft een grote impuls gekregen sinds Canada cannabis legaliseerde voor recreatief gebruik. Hoewel het gebruik van marihuana illegaal is in de Verenigde Staten op federaal niveau, hebben een aantal staten het voor recreatief en / of medisch gebruik gelegaliseerd. De aandelen van Canadese potbedrijven zoals Tilray, die vorig jaar debuteerde op de Nasdaq, en Canopy Growth zijn sindsdien van de grond gekomen – hoewel niet zonder veel wilde schommelingen.

De rijken kijken echter naar meer dan alleen publieke aandelen als het om cannabis gaat.

“Soms is het eigenaar van het land waar cannabis wordt verbouwd, soms bezit het het vastgoed waar fabrieken zijn, als je wilt, en soms bezit het de bedrijven en dan is er natuurlijk de openbare markt”, zei Sonnenfeldt.

Een andere plaats waar de rijken tegenwoordig investeren, is goud…

Lees het volledige artikel op Cnbc.com (bron)

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]