Seedo sluit overeenkomst om zijn apparaat voor thuiskweek in Europa te verkopen

door drugsinc

Medicinaal cannabisbedrijf Seedo met distributiecentrum in Rotterdam sluit overeenkomst om zijn apparaat in Europa te verkopen

De legalisatie van marihuana heeft de deur geopend voor een nieuwe en potentieel lucratieve industrie. Veel bedrijven duiken op en profiteren van deze nog niet aangeboorde commercieel-interessante markt.

Overeenkomst met Namaste Technologies

In dit opzicht heeft het in Haifa (Israel) gevestigde hoofdkwartier van cannabisteelt Seedo een overeenkomst gesloten met de in Toronto gevestigde online cannabisproductenmarkt Namaste Technologies voor marketing en distributie.

Het is het noemen waard dat het bedrijf eerder een financiering van $ 4 miljoen (€ 3,6 miljoen) heeft verkregen van de CEO van Israelische PepsiCo-eigenaar SodaStream International Ltd. Daniel Birnbaum.

Europees distributiecentrum nabij Rotterdam

Volgens de overeenkomst zal Namaste het apparaat om zelf mee te kweken, gaan distribueren op Europese markten, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Duitsland. Ook opende het bedrijf in mei 2019 een Europees distributiecentrum in de buurt van Rotterdam, Nederland.

Voor niet-ingewijden biedt Seedo de hennep- en landbouwindustrie volledig geautomatiseerde en gecontroleerde binnenkweek oplossingen voor thuiskweek en commerciële hennep, kruiden en groenten. Het apparaat maakt gebruik van AI (Artificial Intelligence) om de staat van de gewassen te analyseren en hun behoeften te bepalen.

Het apparaat beheert verschillende factoren, waaronder het klimaat, de verlichting en voedingsstofparameters.

Ook voor nieuwe thuiskwekers zonder ervaring

Bovendien stelt dit systeem, aangedreven door AI, iedereen in staat om, van gemiddelde consumenten tot grootschalige producenten, te kweken zonder voorafgaande ervaring of enorm beschikbare ruimte. Met name kunnen telers de intelligente technologie van Seedo gebruiken om de volgende generatie precisielandbouw te oogsten.

Verlaagt de teeltkosten

Aan de andere kant verlaagt het de teeltkosten met 40% en levert het maximale daglichtverlichting, ingebouwde koolstoffilters, geautomatiseerde airconditioning en een slim droogsysteem na de oogst.

De volledige set om thuis te kweken al beschikbaar vanaf € 2187

Als je geïnteresseerd bent, kunt je het apparaat rechtstreeks bij het bedrijf krijgen voor $ 2.400 (ongeveer € 2187) exclusief $ 350 (€ 319) voor verzending. Samen met de minikoelkast krijgen gebruikers ook een volledige kweekset inclusief een voedingspakket, twee CO2-cilinders, een steenwol kweekplaat, een luchtfilter, een waterfilter en de app. Beschikbaar op zowel Android als iOS, waarmee gebruikers de waterniveaus kunnen controleren, en je de wiet ziet ook nog eens digitaal en in HD kan zien groeien.

Lees meer op Silliconcanals (EN, bron) en Seedolabs (EN, bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]