Wiet uit de prehistorie ontdekt

door Team Inc.

2019-05-24-Wiet uit de prehistorie ontdekt

Zie je het al voor je: holbewoners die apenstoned rotsschilderingen en wandtekeningen maken. Toch is het in theorie mogelijk ontdekten wetenschappers onlangs 3 kilometer boven de zeespiegel op het Tibetaans plateau.

Al vroeg in de prehistorie begonnen mensen met het gebruiken van cannabis. De mens ontdekte dus al snel dat het groene plantje op verschillende manieren te gebruiken en te verwerken was. De zaden vormen een goede bron van vetzuren en eiwitten en de vezels van de stengels werden garen of textiel gemaakt. De bloemen worden bovendien al duizenden jaren gebruikt voor de geneeskrachtige werking. Dat is anno 2019 niet anders: de smart- head- en coffeeshops doen goede zaken. En wereldwijd is er sprake van een booming cannabusiness. Eigenlijk gaan we dus weer terug naar de prehistorie. Ouderwets wordt weer nieuwerwets.

Zoektocht naar cannabis

Om te kijken waar wiet oorspronkelijk vandaan komt, ging wetenschapper John McPartland van de Universiteit van Vermont op zoek naar archeologische en geologische vindplaatsen van cannabispollen in Azië. De onderzoekers kwamen cannabisstuifmeel tegen in Zuid-Rusland en Noord-China. Om te weten te komen waar de plant zich heeft ontwikkeld, deden John McPartland van de Universiteit van Vermont en zijn collega’s wetenschappelijk onderzoek om archeologische en geologische vindplaatsen in Azië te vinden waar cannabispollen zijn gevonden. Het stuifmeel dat aangetroffen werd van de cannabisplant doet vermoeden dat het wietplantje haar oorsprong vindt op het Tibetaanse plateau zo’n 3 kilometer boven de zeespiegel.

boeddhistischdagblad.nl (Bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]