skip to Main Content
Menu
3 UFC-vechters Geschorst Voor Marihuana, 1 Voor Amfetaminen

3 UFC-vechters geschorst voor marihuana, 1 voor amfetaminen

Spread the love ✌🏼

Ondanks het feit dat de gevechten op korte termijn gevoerd zouden worden en het gebruik van wiet buiten de competitie niet werd verboden, schorste de Nevada Athletic Commission de vechters toch.

De Nevada Athletic Commission, die werkzaam is in een staat die vorig jaar US $ 100 miljoen aan belastinginkomsten verdiende uit de verkoop van cannabis, heeft verlaagde straffen uitgedeeld aan drie UFC-vechters die onlangs positief testten op cannabis.

Oorspronkelijk werden Jamahal Hill, Tim Elliott en Luis Pena geconfronteerd met schorsingen van minimaal negen maanden en boetes variërend van 15 tot 30 procent van hun inkomsten, meldt MMA Fighting. Maar Hill heeft een schorsing van zes maanden gekregen, terwijl Elliott en Pena vier en een halve maand werden geschorst. Elke vechter kreeg een boete van 15 procent van hun inkomen.

Volgens MMA Junkie kregen Elliott en Pena deze schorsingen omdat ze op korte termijn hun strijd zouden aangaan. De UFC verbiedt het gebruik van cannabis buiten de competitie namelijk niet.

De vechters meldden dat de positieve tests het resultaat waren van achtergebleven cannabis in hun systemen, en alle drie beweerden ze dat ze stopten met het consumeren van cannabis zodra ze bericht kregen van de gevechten.

De schorsingen leverde nogal perplexe reacties op van fans, met velen van hen die beweerden dat de Nevada Athletic Commission zich beter zou moeten concentreren op prestatieverhogende medicijnen. Pena zei dat zijn positieve test het resultaat was van ‘dabbing’. Dabben is het inademen van de dampen van cannabisconcentraten zoals shatter, wax en olie.

Voor wat betreft het middengewicht Deron Winn, hij is 9 maanden geschorst door de Nevada State Athletic Commission omdat hij positief testte op amfetaminen bij zijn gevecht UFC 248. Hij kreeg een boete van $ 1800 en werd veroordeeld tot het betalen van de gerechtskosten. Winn zal eerst een schone drugstest moeten afgeven voordat hij een nieuwe vergunning krijgt om weer te kunnen vechten.

De UFC ging eerder al een partnerschip met Aurora Cannabis aan

Vorig jaar tekende de UFC een achtjarig partnerschap met Aurora Cannabis om een lijn CBD-producten voor haar vechters te ontwikkelen en tegelijkertijd langdurig wetenschappelijk onderzoek uit te voeren naar het gebruik van de cannabinoïde bij sportherstel.

“Het is de toekomst. Dit is de toekomst ”, zei UFC-president Dana White toen de deal werd aangekondigd. “Als dit een haalbare optie is, en het onderzoek is er al dat dit atleten kan helpen – of ieder mens dat pijn lijdt, dan geloof ik dat dit de toekomst is.”

Bronnen o.a. MMANews (EN), TheGrowthOp (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top