Home Cannabis Alaska de eerste staat met een licentie voor on-site cannabisgebruik bij cannabiswinkels

Alaska de eerste staat met een licentie voor on-site cannabisgebruik bij cannabiswinkels

door Team Inc.

2019-03-15-Alaska officieel de eerste staat met een licentie voor on-site cannabisgebruik bij cannabiswinkels

Later dit jaar kunnen marihuanaconsumenten in Alaska hun cannabis kopen en roken onder één dak. Het is daarmee de eerste staat waarin ‘on-site’ gebruik wordt toegestaan. De legalisering van wiet gaat snel in Amerika, maar gebruik in wietwinkels is een totaal nieuwe ontwikkeling.

Alascannnabis

In Californië zijn er enkele plekken waar je legaal, medicinaal cannabis mag gebruiken in overeenstemming met lokaal beleid. En bedrijven in Denver kunnen bijvoorbeeld een vergunning aanvragen om cannabis te ‘verdampen’, het zogenoemde vaporizen. Recreatief en medicinaal gebruik van cannabis is in iedere staat illegaal en dus strafbaar. Cannabisgebruikers in bepaalde huurwoningen riskeren zelfs boetes of huisuitzetting.

On-site licentie

In Alaska kan de detailhandel vanaf 11 april een speciale ‘on-site endorsement’ aanvragen. Deze nieuwe wet is een resultaat in navolging op de legalisering van recreatief cannabisgebruik in Alaska. Het is nu wachten op de eerste cannabislounges. “Dit is iets dat nergens anders in de VS gebeurt,” zegt Cary Carrigan, uitvoerend directeur van de Alaska Marijuana Industry Association.” Volgens de nieuwe regels zou het verbruiksgedeelte fysiek gescheiden moeten zijn van winkelruimtes door een muur, een deur of een patio. Bedrijven zouden beveiligingsplannen en voldoende ventilatie moeten bieden.

Met beleid

Het nieuwe beleid biedt lokale overheden ook de mogelijkheid om het gebruik ter plaatse te verbieden, beperkingen op te leggen of regels aan te scherpen. In Oregon overwegen wetgevers ook om het gebruik van cannabis op specifieke plaatsen toe te staan. Welke staten zullen er volgen?

marijuanamoment.net (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter