skip to Main Content
Menu
Danny Ghosen Duikt Drugswereld In Met Narcostaat

Danny Ghosen duikt drugswereld in met Narcostaat

Dat Nederland een echte Narcostaat is, staat als een paal boven water. We staan wereldwijd te boek als xtc-producent, zijn een van de belangrijkste doorvoerhavens voor grootschalige cocaïnehandel en doen nu zelfs mee in de keta- en crystal meth business. Alle reden voor de Nederlandse journalist Danny Ghosen om deze keiharde wereld in te duiken met zijn nieuwe programma Narcostaat.

Afgelopen maandag startte de serie op NPO3 waarin hij, geblinddoekt achterin bestelwagens en kelderboxen, met verschillende dealers spreekt. De automatische wapens, cocaïne, pillen en andere drugs vliegen je om de oren. Een twintigjarige jongen vertelt over de duizenden euro’s die hij per dag verdiend met drugshandel vanuit een Rotterdamse kelderbox. Hij vertelt dat hij altijd bang is en bijna niet slaapt. Ook zou hij geen andere kansen zien in het leven om zijn familie te onderhouden. Op de vraag of hij een moord zou plegen, antwoordt hij. “Als het moet. Er wat op het spel staat. Altijd.”

De journalist gaat in deze eerste aflevering ook langs bij voormalig topcrimineel Mink Kok in Libanon, die actief was in de tijd van Hillis, Holleeder en van Hout. Ghosen is zelfs overigens geboren in het door oorlog verscheurde Libanon. Mink doet een boekje open over de georganiseerde misdaad en het verschil tussen vroeger en nu. Hij is van mening dat de war on drugs geen enkele zin heeft en naarmate de straffen hoger worden ook het geweld toeneemt. Drugsbendes worden in zijn ogen steeds gevaarlijker en ongecontroleerd.

Hij spreekt zelfs over ‘ongeorganiseerde’ misdaad. Jonge gasten plegen voor relatief weinig geld liquidaties. Dat gebeurt veelal met veel te zware, volautomatische wapens, stelt hij. Daarom gaat het ook regelmatig mis, neemt de angst toe en vallen er regelmatig onschuldige slachtoffers. “Er gebeuren nu dingen, die vroeger gewoon nooit waren gebeurd.”

Kijk de aflevering hier terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top