Seks, drugs en drank: Amsterdamse toerismecampagne wil lastige Britse toeristen ontmoedigen

door Team Inc.

Amsterdam-red-light-district

De gemeente zegt dat de maatregelen nodig zijn om de stad ‘leefbaar’ te houden. De ‘ontmoedigingscampagne’ wil bezoekers weren die vooral voor drank, drugs en seks naar de stad komen. Het is met name gericht op Britse toeristen, die worden beschouwd als enkele van de slechtst gedragende bezoekers van de Nederlandse stad.

De reclamecampagne komt nadat de Amsterdamse autoriteiten een reeks maatregelen hebben genomen om storend gedrag te beteugelen.

Drugs- en sekstoerisme en zuipende Britten

Amsterdam hoopt met zijn nieuwe toerismecampagne de reputatie van de stad als bestemming voor voornamelijk drugs, alcohol en prostitutie te veranderen. Gemeenteraadsleden maken zich zorgen dat de rosse buurt een vulgair en voyeuristisch soort toerisme aantrekt dat niet welkom is in de stad.

Autoriteiten starten komend voorjaar een “ontmoedigingscampagne” gericht op buitenlandse bezoekers die zich schuldig maken aan aanstootgevend gedrag. “Het doel van de ontmoedigingscampagne is om bezoekers die we niet willen buiten te houden. Als we van de stad houden, moeten we nu actie ondernemen”, zei Sofyan Mbarki, de loco-burgemeester van de stad die de toerismemaatregelen uitvoert.

“Er is actie nodig om overlast en overbevolking te voorkomen. Amsterdam is een wereldstad en daar hoort drukte en levendigheid bij, maar om onze stad leefbaar te houden moeten we grenzen kiezen in plaats van onverantwoorde groei.

Bron: Euronews.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]