skip to Main Content
Menu
Barbados Klaar Om Medische Cannabisindustrie Te Lanceren

Barbados klaar om medische cannabisindustrie te lanceren

Spread the love ✌🏼

Barbados lijkt klaar om de medische cannabisindustrie te benutten. De keerzijde is dat lokale, kleine boeren bang zijn dat ze achterblijven en geen ‘graantje meepikken’. Ze zijn bang dat de grote internationale bedrijven de markt zullen domineren.

Terwijl Barbados lijkt toe te treden tot de vele landen in het Caribisch gebied die van plan zijn de cannabisindustrie te verzilveren, uiten lokale ondernemers en boeren een centrale angst – dat bepalingen in de Medicinal Cannabis Industry Act van het land een bijna onoverkomelijke barrière voor hen zullen vormen om deel te nemen. De zorgen, die tijdens een virtuele bijeenkomst van de Cannabis Unit van het ministerie van Landbouw afgelopen vrijdag naar voren kwamen, variëren van de potentiële kosten die gepaard gaan met licentievergoedingen en het voldoen aan strikte kwaliteitscontrolevoorschriften. Wanneer de wet op de medicinale cannabisindustrie in Barbados wordt afgekondigd, of officieel van kracht wordt – waarschijnlijk in september – zou dit acht vergunningen toestaan ​​- van teelt tot onderzoek en ontwikkeling.

Licentie voorwaarden

De voorwaarden van de licenties bleken ook een punt van zorg te zijn, omdat ze om de vijf jaar opnieuw moeten worden aangevraagd volgens de Industry Act. “Het is duidelijk dat veel kleine boeren er volledig van zullen worden weerhouden om betrokken te raken bij het kweken van cannabis”, vertelde Paul Davis, een lokale ondernemer die aan de bijeenkomst heeft deelgenomen, aan de leden van de eenheid. Hij wees op andere landen in de regio, zoals Jamaica en Saint Vincent, die ambitieuze programma’s waren gestart met lokale telers en ondernemers. Het is natuurlijk mooi als deze kleinere ondernemers ook meeprofiteren van de legalisatie.

Lees meer op cannabiswire.com (Bron, EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top