Bergen wiet in Oregon

door Team Inc.

2019-08-14-Bergen wiet in Oregon

Hoe bizar wil je het hebben. Waar in Canada wiettekorten ontstonden na legalisering, is er in de staat Oregon een massaal cannabisoverschot. Het is zelfs zo erg dat wiettelers kilo’s wiet verbranden, omdat verwerkers het niet eens meer willen hebben.

Zo ook cannabisondernemer Jason Schwartz. Op RTL-nieuws is te zien hoe hij maarliefst 10 kilo wiet in brand steekt. “Vroeger was dit $6500 waard, maar nu willen de cannabisverwerkers het niet eens hebben,” vertelt de wietteler met een trieste blik in zijn ogen. Oregon legaliseerde vijf jaar geleden de teelt en verkoop van cannabis, wat leidde tot massale overproductie. De Amerikaanse staat produceert veel meer dan nodig voor eigen gebruik.

Lage prijzen

Het cannabisoverschot leidt tot zeer lage prijzen. “Ik doe mijn best om door te gaan, ik heb 2 miljoen in mijn bedrijf gestopt. Alleen volledige legalisatie in veel gebieden en export kan mij redden”, verklaart Jason die al dertien personeelsleden heeft moeten ontslaan. Door de wet is het op dit moment echter niet toegestaan om de wiet te exporteren naar andere staten en landen.

lees ook:
https://drugsinc.eu/oregon-heeft-1-miljoen-pond-onverkochte-cannabis-het-marihuana-overschot-probleem-van-de-staat/

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]