Cannabis, junkfood en obesitas

door Team Inc.

2019-08-19-cannabis, junkfood en obesitas

Uit een onderzoek van een econoom blijkt dat de legalisatie van wiet een groot effect heeft op de verkoop van junkfood. Dat viel natuurlijk wel te verwachten, omdat de meeste mensen na het opsteken van een joint een vreetkick krijgen. En dan ga je niet even uitgebreid in de keuken staan.

Nee, dan ga je voor het zo snel mogelijk naar binnen proppen van allerlei snacks. Dat dit geen onzin is, blijkt uit een onderzoek van Michele Baggio,universitair docent economie. Baggio vond een verband tussen de legalisatie van wiet en verhoogde consumptie van bepaalde zeer calorierijke voedingsmiddelen. Ze keek naar gegevens over maandelijkse aankopen van chips, koekje en wat andere snacks vol zout en suiker. Wat bleek?

Vreetkick

Uit de gegevens van winkels in meer dan 2000 provincies van de afgelopen 10 jaar bleek dat de aankopen van junkfood na legalisatie significant waren gestegen. Na legalisering van marihuana in staten als Oregon, Washington en Colorado stegen de aankopen van ijs met 3,1%, van koekjes met 4,1% en van chips met 5,3%. Baggio: “Dit lijken misschien kleine aantallen, maar ze zijn statistisch significant en ook economisch belangrijk. Ik ben geen voor- en geen tegenstander van legalisering. Ik ben gewoon geïnteresseerd in de vraag of er onbedoelde gevolgen zijn van het beleid.”

Of legalisering van wiet ook gevolgen heeft voor de volksgezondheid is nog niet bekend. Al kun je je natuurlijk voorstellen dat deze ‘munchies’ niet helpen bij mensen met obesitas, een groot volksprobleem in Amerika.

Lees meer op metro.co.uk (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]