Cannabisproducent uit Alberta bevestigt ontslagen

door Team Inc.

2020-01-24-Cannabisproducent uit Alberta bevestigt ontslagen

De in Alberta gevestigde cannabisproducent Sundial bevestigde afgelopen week dat het circa 10% van zijn personeelsbestand heeft ontslagen. Dit blijkt uit een verklaring die het bedrijf gaf aan Global News: “In de geest van voortdurende optimalisatie voor meer efficiëntie en effectiviteit heeft Sundial enkele organisatorische veranderingen aangebracht. Het is belangrijk dat we alert blijven op de realiteit van de zich steeds ontwikkelende cannabismarkt.”

Hiermee doelt de cannabisproducent waarschijnlijk op technologische veranderingen en ontwikkelingen waardoor er minder mensen nodig zijn. CEO Torsten Kuenzlen verklaarde aan Global News dat de ontslagen een noodzakelijk stap waren in het belang van het bedrijf, investeerders en klanten op de lange termijn. De wettelijke belemmeringen hebben de cannabisindustrie vertraagd en dat heeft geleid tot minder cannabiswinkels in het hele land. Daarom vielen de omzetten van producenten afgelopen jaar lager uit dan verwacht. Hij voegde eraan toe dat de populariteit van de zwarte markt ook nieuw licentieproducenten raakt.

Ondanks de tegenwind in de industrie, registreerde Sundial in ons meest recente gerapporteerde derde kwartaal van juli tot september als beursgenoteerde onderneming alleen al in Canada een verkoop van recreatieve cannabisproducten van meer dan $ 28 miljoen.

Lees meer op globalnews.ca (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]