Sterren ondernemen massaal in booming cannabisindustrie

door Team Inc.

2020-01-24-Sterren ondernemen massaal in booming cannabisindustrie

Beroemdheden stappen massaal in de legale cannabismarkt. Ze maken gebruik van alle aspecten van de industrie: van risicokapitaalfondsen tot apotheken en hun eigen assortiment cannabisproducten. Naar verwachting zal de cannabisindustrie stijgen tot $ 75 miljard in 2030, volgens Cowen & Co.

Een interessante markt dus voor de rijken der aarde. Snoop Dogg heeft recentelijk met zijn bedrijf Casa Verde Capital met $ 50 miljoen deelgenomen aan een financieringsronde voor Metrc dat ’track and trace’-compliancesoftware ontwikkelt voor cannabistelers die actief zijn in staten waar productie legaal is. Financierinronden zijn bedoeld voor jonge bedrijven die kapitaal nodig hebben voor snelle ontwikkeling en groei om potentieel te verwezenlijken. CultureBanx merkte op dat deze investering het beleid van het bedrijf voortzet om te investeren in bedrijven die telers en verkopers ondersteunen. Snoop is ook mede-eigenaar van Canopy Growth, een mega cannabisproducent waar hij Leafs By Snoop lanceerde. In oktober vorig jaar werd hij merkambassadeur voor Seedo Homelab.

Whoopi Goldberg en Montel Williams

Vervolgens hebben we actrice, cabaretier en talkshowhost Whoopi Goldberg, die haar Whoopi & Maya-lijn van cannabisproducten heeft. Ze lanceerde deze producten in 2016 met producten die gericht zijn op het welzijn van vrouwen. Een andere talkshowhost die volledig betrokken is bij het cannabisspel is Montel Williams, hij gebruikt marihuana al meer dan tien jaar therapeutisch om zijn multiple sclerose te behandelen. Williams meest recente samenwerking is met Cura Cannabis om zijn Lenitiv-lijn van medische marihuanaproducten te produceren. De medische cannabissector bezit het grootste marktaandeel en volgens Fortune Business Insights zal dit wereldwijd naar verwachting meer dan $ 97 miljard tegen het einde van 2026.

Hollywood aan de cannabis

Rapper Jay-Z Carter ging een een partnership aan met cannabismerk Caliva in Californië. Hij heeft de rol van Chief Brand Strategist bij Caliva. Ook Lil Wayne duikt in het groene goud en gaat dit jaar een reeks cannabisproducten lanceren via GKUA. Hij is niet de enige hiphopartiest die geïnteresseerd is in de gereguleerde cannabismarkt. De Amerikaanse verkopen zijn in 2018 met 20% gestegen en vorig jaar met nog eens met 36% volgens Arcview Market Research.

Rapper Wiz Khalifa heeft al een lijn van Khalifa Kush cannabissoorten vrijgegeven in samenwerking met het in Colorado gevestigde RiverRock Cannabis. Ook Draken doet mee en lanceerde zijn ‘More Life Growth Company’. Ook onder de vlag van Canopy Growth.

Lees meer op forbes.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]