skip to Main Content
Menu
Medische Marihuana Is Vanaf Nu Gratis Op Sicilië

Medische marihuana is vanaf nu gratis op Sicilië

Spread the love ✌🏼

Medicinale cannabis zal vanaf nu gratis beschikbaar zijn in de regio Sicilië, volgens een decreet dat afgelopen week is ondertekend door de Siciliaanse gezondheidsleider Ruggero Razza.

De kosten van recepten, beschikbaar voor patiënten die lijden aan chronische pijn, cerebrale parese en multiple sclerose, zullen worden betaald door de Siciliaanse regionale overheid volgens rapporten in Italiaanse media.

Het gebruik van medische marihuana is legaal in heel Italië sinds 2013, maar patiënten moeten meestal betalen.

U moet een doktersrecept hebben en het medicijn aanschaffen bij een erkende apotheek, die toestemming heeft om het te kopen van een streng gecontroleerd aanbod dat is gekweekt door het Italiaanse leger of het te importeren van gereguleerde telers buiten Italië. Het verbouwen en de verkoop van marihuana is illegaal en kan je in de gevangenis laten belanden.

Bezit is geen misdrijf, maar het blijft strafbaar met een boete en de opschorting van uw rijbewijs en / of paspoort.

Vorig jaar was er verwarring over de wettigheid van zogenaamd ‘cannabis light’, een lichtere vorm van cannabis, nadat het in december bijna was gelegaliseerd. De voorgestelde wet werd echter op het laatste moment door de Italiaanse senaat over boord gegooid.

Bronnen o.a. MerryJane (EN), TheLocal (EN)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top