Canopy Growth grote winnaar in cannabisindustrie

door Team Inc.

2019-02-19-Canopy Growth grote winnaar in cannabisindustrie

De mega kwartaalomzet van wietproducent Canopy Growth geeft aan de het bedrijf een van de leiders is in de cannabisindustrie. De cannabisproducent meldde afgelopen donderdag dat de bruto-inkomsten – voornamelijk uit medische en recreatieve producten – in het het derde kwartaal met 283% stegen tot 97,9 miljoen Canadese dollars ($ 73,6 miljoen), volgens data van Bloomberg.

Legalisering Canada

Dankzij Canada, dat officieel het recreatieve gebruik van marihuana in oktober legaliseerde, genereerde het bedrijf 72 miljoen Canadese dollars ($ 54,3 miljoen) aan bruto inkomsten uit recreatieve marihuana (voor accijnsbelastingen). Ter vergelijking: rivaal Aurora Cannabis rapporteerde 22 miljoen Canadese dollars ($ 16,6 miljoen) aan netto inkomsten voor volwassenen (na accijnzen).

De recreatieve cannabis-activiteiten van Canopy vertegenwoordigen een “sterke start van de ontluikende markt”, zei analist Vivien Azer van Cowen in een dinsdag uitgedeelde notitie. Ze verwacht dat Canopy een leidende positie zal innemen op de markt voor volwassen gebruik in Canada, die volgens schattingen (inclusief medische middelen) in 2025 kan oplopen tot 12 miljard Canadese dollars ($ 9 miljard).

Groei-industrie

De door het bedrijf gebruikte netto-verkoopprijs voor volwassenen van 6,96 Canadese dollars per gram, overtrof ook de verwachtingen van 5 Canadese dollars per gram van Azer. “Wij zijn van mening dat Canopy Growth, als een van de grootste fabrikanten, goed gepositioneerd is om te profiteren van de groeiende industrie voor medicinale cannabis in Canada. Voornamelijk vanwege voordelen op het gebied van capaciteit, distributie, branding en inkomsten”

In mei 2018 werd Canopy Growth bekendgemaakt op de New York Stock Exchange. Het aandeel was stabiel tot augustus, tot Constellation Brands – de drankmaker achter Corona-bier en Svedka-wodka – een investering van $ 4 miljard in het bedrijf aankondigde. Dit leidde tot een groene rush waardoor het aandeel verdubbelde in weken. De deal werd uiteindelijk november vorig jaar gesloten.

Gesteund door de investering van de drankgigant, gaf Canopy in januari aan dat het $ 100- $ 150 miljoen wil investeren in productiefaciliteiten in New York – de eerste extractie- en verwerkingsvestiging buiten Canada. De wietproducent heeft een vergunning van de staat New York om hennep te verwerken en produceren voor het populaire bestanddeel cannabidiol (CBD). Canopy Growth steeg dit jaar al tot 61%.

Lees meer op businessinsider.nl (Bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]