Home Cannabis Californië verdiende $300 miljoen belasting aan legale cannabis in 2018

Californië verdiende $300 miljoen belasting aan legale cannabis in 2018

door Ties Inc.

2019-02-21-Californië verdiende $ 300 miljoen belasting aan legale cannabis in 2018

‘S Werelds grootste, meest invloedrijke cannabismarkt verdiende ongeveer $ 300 miljoen aan belastingen in het eerste jaar van commerciële legalisatie. Dinsdag heeft het ‘California Department of Tax and Fee Administration’ zijn definitieve tellingen vrijgegeven van de verkoop van cannabis en accijnsheffingen voor 2018. Californië heeft ongeveer $ 300 miljoen geïnd; uit de verkoop van belastingen en vergoedingen voor cannabis in het eerste jaar van commerciële verkoop.

Groei wietstaten

Drie jaar geleden beëindigden de kiezers in Californië, Nevada, Massachusetts en Maine allemaal het cannabisverbod. Commerciële verkopen zijn het eerst gestart in juli 2017 in Nevada, gevolgd door Californië in januari 2018 en daarna de Massachusetts. De voormalige regering van Maine, Paul LePage, blokkeerde de implementatie, zodat de staat nul belastingdollars incasseerde op zijn cannabishandel.

Massachusetts mag in het eerste jaar $ 60 miljoen cannabisbelastingen innen, wat nog steeds het geval is. Nevada heeft in het eerste jaar $ 69,8 miljoen verzameld. Dat zijn kleine fracties van het belastingtotaal van Californië, omdat deze staat zo veel groter is.

Californië heeft meerdere niveaus van belastingen op cannabis:
– Een accijnstarief van 15%
– Een teeltbelasting van $ 9,75 per ounce
– Een basistarief voor omzetbelasting van 8,75%
– Lokale verkoop- en accijnzen, die moeilijk te volgen zijn in meer dan 500 steden en provincies

Skyhigh

Je kunt zien dat de legale cannabisindustrie sterker wordt in de meest recente cijfers, die betrekking hebben op het vierde kwartaal van 2018. De totale collecties stegen meer dan 10% ten opzichte van het derde kwartaal. De teeltbelastingen stegen in het vierde kwartaal met meer dan 30% tot $ 16,4 miljoen. Omzetbelasting bereikte een nieuw hoogtepunt van $ 36.1 miljoen voor het vierde kwartaal. Alleen de accijnzen doken een beetje, tot $ 50,8 miljoen in het vierde kwartaal, een daling ten opzichte van $ 52,4 miljoen in het derde kwartaal.

In totaal is de belastingvoordeel van ongeveer $ 300 miljoen – in het eerste jaar van de commerciële verkoop in Californië – meer dan drie keer zo hoog dan de staat die ooit de jaarlijkse medische marihuanaheffingen, over de afgelopen 23 jaar, heeft geïncasseerd.

Grote verwachtingen managen

De Californische ‘budgetmakers’ hadden aanvankelijk gehoopt om $ 655 miljoen aan jaarlijkse cannabisbelastingen te innen. Echter moest de schatting worden herzien, omdat ongeveer 75% van de steden en districten in de staat cannabishandel verbood.

Dergelijke verboden zijn typisch voor een vroege implementatie. Colorado, Washington en Oregon hadden ook een meerderheid van steden die opteerden voor de banen, salarissen en belastinginkomsten voortkomend uit de legalisering van cannabis. In de loop van de tijd kwamen er steeds meer steden en provincies bij die voor legalisatie zijn. Californië volgt dezelfde route, omdat zij ook de belastingen en accijnzen uit de legale cannabisverkoop mislopen, die soms wel oplopen tot 20%.

Wat is $ 300 miljoen waard?

Californië heeft reeds een jaarlijks voorgestelde begroting van $ 209 miljard. De meeste belastinginkomsten uit cannabis zijn bestemd voor de gereguleerde cannabishandel, gevolgd door programma’s voor politie, volksgezondheid en sociale rechtvaardigheid.

Een rekensommetje: van de cannabisbelastingen in Californië kan het gemiddeld jaarsalaris van 4.166 extra leraren betaald worden. Of bijvoorbeeld het gemiddeld jaarsalaris van 3.542 extra politieagenten.

Lees meer op leafly.com (Bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter