Rwanda is het nieuwe land dat voor roering zal zorgen op de medicinale cannabis markt

door drugsinc

Rwanda is het nieuwe land dat voor roering zal zorgen op de medicinale cannabis markt

Rwandese functionarissen hebben deze week richtlijnen goedgekeurd voor de teelt, verwerking en export van medicinale cannabis. De regels decriminaliseren of legaliseren cannabis voor geen enkel ander doel.

Hoe je het ook noemt, cannabis is ’s werelds meest populaire drug en is het meest waardevolle therapeutische gewas dat op dit moment bekend is, ondanks dat het in veel delen van de wereld illegaal is.

Het is inmiddels bevestigd dat de regering van Rwanda in een historische beweging de richtlijnen voor de productie en export van medicinale cannabis heeft goedgekeurd.

Hoewel Rwanda nog steeds een van de bijna 150 landen is waar medicinale cannabis illegaal is, stelt deze beslissing van Kigali hen in staat de volgende stap te zetten en zaken te doen met de belangrijkste partijen op het gebied van medicinale cannabis wereldwijd.

Het is geen geheim dat het de bedoeling is om in Rwanda geteelde cannabis te exporteren naar de VS, Canada en de EU-markten, waarbij het binnenlands gebruik nog steeds als illegaal zal worden beschouwd.

In een verklaring zeiden ze:

“Rwanda zal beginnen met het ontvangen van aanvragen voor licenties van geïnteresseerde investeerders voor dit hoogwaardige therapeutische gewas. Dit investeringskader heeft geen invloed op de legale status van cannabisgebruik in Rwanda, die nog steeds verboden is.”

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is cannabis verreweg de meest verbouwde, verhandelde en misbruikte illegale drug. De helft van alle inbeslagnames van drugs wereldwijd zijn inbeslagnames van cannabis.

In Rwanda kan het consumeren van cannabis worden bestraft met twee jaar gevangenisstraf. Dealers kunnen daarentegen worden veroordeeld tot 20 jaar achter de tralies.

Het kweken van medicinale cannabis blijft in Rwanda onder streng toezicht

De CEO van de Rwanda Development Board, Clare Akamanzi, zei dat de betrokken bedrijven nauwlettend in de gaten zullen worden gehouden tijdens het kweken van cannabis.

Ze zei: “Iedereen die een vergunning heeft om cannabis te kweken, zal een zeer sterk beveiligingsprogramma moeten hebben dat moet worden goedgekeurd door onze veiligheidsorganen.

“Er zullen krachtige maatregelen komen, waaronder cameratoezichtcamera’s, wachttorens, straatverlichting en menselijke veiligheid. Dit zorgt ervoor dat het gewas de boerderij niet verlaat om naar de lokale markt te gaan.

“We gaan absoluut geen ander gebruik van het gewas toestaan – zelfs niet voor recreatief gebruik – anders dan voor medicinaal onderzoek.”

Waarom legaliseert Rwanda medicinale cannabis?

Rwanda hoopt veel te kunnen profiteren van de economische kansen van het telen van cannabis voor medische doeleinden.

Hoewel het op grote schaal wordt misbruikt, heeft het verschillende medische toepassingen en er zijn aanwijzingen dat het kan worden gebruikt om verschillende medicijnen te maken, zoals Sativex, dat wordt geleverd als neus- of orale spray, en in veel landen is goedgekeurd voor de behandeling van spasticiteit.

De regering ziet de cannabisindustrie ook als een strategische sector die banen zal creëren en bedrijven zal creëren voor gemeenschappen door middel van teelt-, productie- en verwerkingszones.

Aloysie Manishimwe, een Rwandese onderzoeker in medicinale planten, gelooft niet dat de beslissing van Rwanda om de cannabisindustrie open te stellen een slechte zet is.

“Ik denk niet dat het een slechte zet is, aangezien het gaat om het voorzien in de gezondheidszorg. Er zijn al veel landen die cannabis voor medicinale doeleinden gebruiken ”, vertelde ze.

Belangrijk om te weten is dat het Afrikaanse land met deze beslissing een van de begunstigden kan worden van de wereldwijde cannabismarkt, die volgens experts in 2027 ongeveer € 62 miljard ($ 73 miljard) waard zal zijn.

Bronnen o.a. Canex (EN), GanjaPreneur (EN), NewTimes (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]