Colombiaanse senator wil cocaïne legaliseren

door Team Inc.

07-12-2020-Colombiaanse senator streeft naar legalisatie van cocaïne

De Colombiaanse senator Iván Marulanda streeft naar de legalisatie van cocaïne. De staat zal de drug via een strikt volksgezondheidsprogramma distribueren als het wetsvoorstel wordt goedgekeurd. Hij pleit voor staatscocaïne waarbij de overheid zelf coke produceert en levert.

Marulanda sprak met VICE over zijn plannen voor de wet. Hij stelt dat de regering “de volledige coca-oogst van Colombia zal kopen”, als het congres het wetsvoorstel goedkeurt. Dit zal een jaarlijkse kostprijs van $ 680 miljoen opleveren. Marulanda voegt eraan toe: “In Colombia is persoonlijk gebruik van cocaïne legaal. Het is legaal vanwege een rechterlijke uitspraak waarin persoonlijke consumptie wordt erkend als een mensenrecht. In Colombia hebben we die vrijheden en kan de staat niet ingrijpen.

Legale cocaïne?

“Wat we echter niet hebben, is legale cocaïne om aan die vraag te voldoen. In plaats daarvan hebben we consumenten die in contact staan ​​met georganiseerde misdaadgroepen die hen cocaïne leveren op lokale drugsmarkten. Het is cocaïne van slechte kwaliteit en wordt vaak vermengd met ongereguleerde stoffen. Het is overal: op onze scholen, op universiteiten, in parken en bars. ” De Colombiaanse senator hoopt dat het wetsvoorstel het gesprek over cocaïne onder het publiek zal openen. Zal dit vooruitstrevende wetsvoorstel een oplossing kunnen zijn voor de war on drugs?

Lees meer op edmtunes.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]