Politie Hongkong rolt grootste indoor cannabisplantage op in tien jaar

door Team Inc.

2021-06-04-Politie Hongkong rolt grootse indoor cannabisplantage op in tien jaar

De politie heeft een inval gedaan in de grootste overdekte marihuanaboerderij die in tien jaar in Hong Kong is gevonden. Hierbij is HK $ 45 miljoen (180 miljoen baht) aan cannabis in beslag genomen en zijn drie mannen gearresteerd.

De arrestaties werden dinsdagmiddag verricht toen agenten het pand binnenvielen na een wekenlang onderzoek. Twee van de verdachten kwamen illegaal de stad binnen vanuit het vasteland van China en waren ingehuurd om de drug te verbouwen in de 5000 vierkante meter grote boerderij in de New Territories, volgens een bron.

“Uit onderzoek blijkt dat de twee mannen ongeveer een maand geleden vanaf het vasteland met een speedboot naar de stad kwamen vanuit Zhuhai en meer dan HK $ 10.000 betaalden om als boeren in de overdekte cannabisboerderij te werken”, zei de bron woensdag. Hij zei dat de twee mannen, beiden 52, daar ook woonden om te voorkomen dat hun activiteiten werden ontdekt. De derde verdachte, een 49-jarige inwoner van Hong Kong, zou volgens de insider de leiding hebben gehad over de boerderij.

Drugshandelaars

Politie gaat ervan uit dat de verdachten zijn gerekruteerd door een plaatselijke drugsorganisatie. Hoofdinspecteur Alan Chung, van de misdaadeenheid Kowloon West, zei dat de plantage zich bevond in een verafgelegen, dunbevolkt gebied aan de Kam Shui South Road in Pat Heung.

“Binnen het pand waren er zes grote tenten aanwezig die werden gebruikt om verschillende groeistadia van cannabisplanten te huisvesten,” zei hij. Meer dan 600 marihuanaplanten werden op het terrein in beslag genomen, samen met twee kilo producten die klaar waren voor verkoop, apparatuur voor het kweken van planten en verpakkingsapparatuur zoals een vacuümsealer.

Lees meer op bankokpost.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]