skip to Main Content
Menu
Corona En Cannabis: Coronavirus Katalysator Voor Cannabisaandelen

Corona en cannabis: coronavirus katalysator voor cannabisaandelen

Spread the love ✌🏼

Je kan geen zender opzetten of het gaat over het coronavirus dat al bijna 90.000 mensen heeft besmet en zo’n 3000 mensen heeft gedood. Wall Street vreest een pandemie, resulterend in enorme volatiliteit. Maar hoe zit het met cannabisinvesteringen en aandelen nu het virus oprukt?

De beurzen stortten in doordat de export en handel uit China en andere landen is lamgelegd. Hoewel bijna alle sectoren het zwaar hebben, is het coronavirus wellicht de katalysator voor cannabisinvesteerders. Het product wordt op veel plekken, zoals Amerika en Canada geproduceerd, en ook verkocht in het land van herkomst. Er komt lang niet altijd export aan te pas waardoor de cannabismarkt redelijk geïsoleerd is van de economische schok die het virus teweeg brengt.

Corona & outsourcingprostitutie

Naar verwachting is het virus nog lang niet uit de wereld. Mensen proberen het krampachtig in te perken om nieuwe besmetting te voorkomen. China is momenteel niet het meest populaire land, maar wat komt er in vredesnaam niet uit China tegenwoordig? Deze wereldeconomie heeft een enorme impact op de handel en markten over de hele wereld. Veel bedrijven zijn puur afhankelijk van China voor hun producten. Kapitalisme ten top. Zelfs Amerikaanse bedrijven renden in China’s gewillige armen omdat de productie daar goedkoper was. Deze outsourcingprostitutie zorgt nu voor grote problemen en het lijkt een kwestie van tijd voordat bedrijven omvallen. Voorraden raken op, waardoor de verkoop stokt.

Lokale cannabis

Lokale markten zullen hier maximaal van profiteren. Dit brengt ons bij cannabisaandelen als CGC (Canopy Growth Corporation). De teelt, verkoop en het gebruik van cannabis is vaak in een land of staat vertegenwoordigd. Juist, geen export en geen verstoring van de supply chain. In veel Amerikaanse staten en in Canada is het inmiddels een waarheid. Waar het virus andere markten sterk aantast, raakt het de cannabismarkt in veel gevallen niet. Het is op dit moment nog speculatief, maar het lijkt slim om hier als belegger op in te spelen.

De federale overheid in Amerika is terughoudend om (medicinale) cannabis overal te legaliseren. Het coronavirus kan ervoor zorgen dat deze defensieve houding verandert. Een verklaring voor deze terughoudendheid is dat medicinale cannabis voor concurrentie kan zorgen ten opzichte van grote farmaceutische bedrijven. Veel medicijnen komen echter uit China, waarvan de toelevering nu is verstoord. Theoretisch gezien had een eerdere introductie van medicinale cannabis deze situatie kunnen verzachten.

Lees meer op investorplace.com (Bron, EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top