De voorgestelde wet van Mexico om marihuana federaal te legaliseren, bedoelt om terugdringen criminaliteit.

door drugsinc

De voorgestelde wet van Mexico om marihuana federaal te legaliseren, is gericht op het terugdringen van drugsgerelateerde criminaliteit

De Verenigde Staten bevindt zich mogelijk tussen twee grote landen met legale, opkomende marihuanamarkten.

Mexicaanse wetgevers debatteren over de details van de wetgeving die marihuana landelijk zou legaliseren. Sommigen voorspellen dat wetgeving vanaf eind oktober gereed zou kunnen zijn voor een snelle ommekeer.

Als Mexico marihuana voor volwassen gebruik landelijk legaliseert, wordt het land pas het derde ter wereld dat dit doorvoert. Uruguay en Canada hebben cannabis op federaal niveau legaal gemaakt. De beslissing zou de Verenigde Staten, waar marihuana op federaal niveau illegaal is, tussen twee grote landen plaatsen die een grote voorsprong hebben bij het creëren van legale cannabismarkten.

Wetgevers overwegen 13 verschillende voorstellen tijdens hoorzittingen die commentaar van het publiek zullen bevatten, volgens de Mexico News Daily. Deze omvatten een voorstel ingediend door senator Julio Menchaca Salazar van de regerende MORENA-partij van de regering.

Het illegaal maken van cannabis heeft ‘alleen maar geleid tot de oprichting van een georganiseerde maffia’, zei de senator volgens een persbericht van MORENA.

Het Hooggerechtshof heeft begin 2019 de weg hiervoor vrijgemaakt

Wetgevers herzien de legalisatievoorstellen omdat het Hooggerechtshof van het land volgens Reuters oordeelde dat het verbod op marihuana ongrondwettelijk was. De beslissing was onderdeel van een reeks bevelen die eind 2018 door de rechtbank over marihuana werden uitgevaardigd.

Volgens het Mexicaanse Hooggerechtshof ‘rechtvaardigen de gevolgen van marihuana geen absoluut verbod op de consumptie ervan.’ Het besluit draaide de kwestie effectief om de regering om de regels en voorschriften van een rechtssysteem vast te stellen.

President Andrés Manuel López Obrador heeft sindsdien wetgeving opgesteld die een medische marihuana-industrie in het hele land tot stand brengt, en ook recreatieve marihuana in het hele land legaliseert, meldde Reuters. Die stap kwam nadat het Hooggerechtshof een termijn van zes maanden had voor wetgevers om voorschriften voor medicinale marihuana te maken om ervoor te zorgen dat patiënten die cannabis nodig hebben het legaal kunnen verkrijgen.

Nu willen wetgevers in Mexico legalisatie van cannabis, om drugsgerelateerde criminaliteit te beperken

Het wetsvoorstel ingediend door de partij van de president is een van de vele die betrekking hebben op criminaliteit in Mexico, die zwaar gericht is op drugsgerelateerde criminaliteit; wat een belangrijk probleem blijft voor Mexico.

Mexicaanse drugskartels verdienen naar verluidt tussen de 19 en 29 miljard dollar aan drugsverkopen in de Verenigde Staten, volgens een gezamenlijke Mexico-VS. rapport, volgens CNN.

Volgens het persbericht over het wetsvoorstel ingediend door Salazar, zou de Mexicaanse ministerie van Volksgezondheid verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen van voorschriften voor de “aanplant, teelt, oogst, voorbereiding, bezit en transport” van marihuana, evenals de wetten die het gebruik van volwassenen in het land.

Met een mogelijk wetsontwerp binnen de komende weken, zou Mexico al in 2020 landelijk met gelegaliseerde marihuana kunnen zijn.

Lees meer op de Green Entrepreneur (EN, bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]