skip to Main Content
Menu
Een Van De Grootste Farmaceutische Bedrijven Ter Wereld Gaat Nu Ook In Cannabis

Een van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld gaat nu ook in cannabis

Een dochteronderneming van de door NYSE verhandelde gigant Teva Pharmaceuticals heeft een deal gesloten met medicinaal cannabisbedrijf Canndoc. De overeenkomst betreft hun GMP-producten (staat voor Good Manufacturing Practice) te distribueren aan farmaceutische klanten, waaronder ziekenhuizen, organisaties voor gezondheidsonderhoud (HMO’s) en alle apotheken in Israël.

Opgemerkt moet worden dat Teva Pharmaceuticals, in alle opzichten, van marktkapitalisatie tot aan inkomsten, een van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld is en wordt beschouwd als de grootste fabrikant van generieke geneesmiddelen ter wereld. Onnodig te zeggen dat dit een deal van grote omvang is.

Volgens de overeenkomst zal Teva-dochter Salomon, Levin, Elstein (of kortweg SLE) niet alleen de producten van Canndoc in Israël distribueren, maar ook trachten “logistieke mogelijkheden te bieden voor het exporteren van de producten van Canndoc naar landen die regelgeving ondersteunen voor de verkoop en distributie van cannabisproducten voor medisch gebruik, ”verklaarde Canndoc, een dochteronderneming van het beursgenoteerde bedrijf InterCure, zodra de lokale regelgeving dit toelaat.

Een compleet ondersteunend platform

Aviad Bossi, CEO van SLE, merkte op dat de overeenkomst de bedrijven in staat stelt om een “gevestigd farmaceutisch distributienetwerk” te koppelen aan een “aanwezigheid van hoogwaardige medische cannabisindustrie en marktleiderschap.”

Als aanvulling op deze opmerkingen zei Canndoc’s voorzitter Ehud Barak: “Onze overeenkomst met S.L.E., het toonaangevende bedrijf van Israël in de distributie van medische producten, creëert een compleet ondersteunend platform voor het leveren van Canndoc’s GMP-producten aan elke locatie in Israël en voor landen met vergelijkbare regelgeving … Via haar S.L.E. partnerschap, heeft Canndoc zich verbonden met een van de meest vooraanstaande farmaceutische bedrijven ter wereld voor de distributie van op cannabis gebaseerde medische behandelingen naar landen die de waarde van deze geneesmiddelen erkennen voor mensen die dit nodig hebben. “

De oorspronkelijke overeenkomst heeft een looptijd van drie jaar, maar in de deal is een termijn opgenomen om deze automatisch telkens met twee jaar te verlengen.

Grote bedrijven, kleine stapjes

Hoewel dit niet de eerste deal is tussen een groot farmaceutisch bedrijf en een cannabisgerelateerd bedrijf, is het een van de opmerkelijkste tot nu toe – pharma is voorzichtig met haar benadering van marihuana, hennep, CBD en aanverwante industrieën.

De andere big deal die tot nu toe is aangekondigd: een ontwikkelings- en distributieovereenkomst tussen Novartis en Tilray.

Johnson & Johnson hebben ook hun voeten nat gemaakt in de spreekwoordelijke cannavijver. In 2017 heeft de incubator van het bedrijf, JLABS @ Toronto, namelijk voor het eerst een onderzoek naar een cannabinoïde biotech-onderzoek toegelaten.

Afgezien van specifieke deals, hebben een paar grote farmaceutische bedrijven geregistreerde cannabinoïde-gerelateerde klinische onderzoeken geregistreerd in de VS en Canada. Een aantal leiders op het gebied van geregistreerde proeven zijn Sanofi, Pfizer en Merck. Wat betreft cannabisgerelateerde patenten in de VS, onderscheidt Abbvie zich als koploper.

Naarmate de cannabisindustrie vordert, zullen we waarschijnlijk zien dat steeds meer grote farmaceutische bedrijven deals omtrent samenwerkingen doen met cannabisbedrijven, of zelfs hun eigen uitstapjes maken naar deze branche, beweren experts vaak.

Het is gewoon een kwestie van tijd. Maar één ding is duidelijk: de beweging is begonnen en ziet er onomkeerbaar uit.

Lees meer op onder andere Forbes (EN, bron) en Endpoints News (EN, bron)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top