Eerste richtlijnen voor psychedelische therapie in Amerika

door Team Inc.

psychedelische-therapie

De American Psychedelic Practitioners Association (APPA) stelt professionelen richtlijnen op voor psychedelica-ondersteunende therapie. Het doel is om meer structuur aan te brengen als het gaat om het opnemen van psychedelica in de behandeling van geestelijke gezondheid.

Eerder deze zomer heeft de Food and Drug Administration de allereerste richtlijnen voor klinische proeven uitgegeven voor onderzoekers die psychedelische behandelingen bestuderen voor onder meer psychische aandoeningen zoals PTSS en depressie.

Toestaan van psychedelische therapie

Oregon en Colorado zijn tot nu toe de enige staten die het gebruik van psychedelica onder toezicht hebben gedecriminaliseerd, hoewel geen van beiden het onderschrijft als behandeling voor geestelijke gezondheid. Andere staten hebben legalisatie van psychedelische therapie onderzocht. Patiënten krijgen op dit moment alleen een behandeling met psychedelica door deel te nemen aan een klinische proef.

Volgens de richtlijnen moeten aanbieders van psychedelische therapie een gespecialiseerde opleiding hebben gevolgd in psychedelica-ondersteunde therapie en een goede reputatie hebben bij de voor hen relevante vergunningverlenende instantie. Aanbieders moeten patiënten ook controleren op bijwerkingen tijdens en na sessies en samenwerken met andere zorgverleners in het zorgteam van een patiënt. Bovendien moet er voor toediening van deze middelen een goed vertrouwen zijn met de patiënt en moet deze vooraf zijn gescreend.

APPA-directeur Stephen Xenakis: “We hebben een kans om deze medicijnen op de slimste en best mogelijke manier in de gezondheidszorg te brengen.” De richtlijnen van APPA maken duidelijk dat psychedelica-ondersteunde therapie moet worden gegeven in combinatie met psychotherapie. Wetenschappers weten nog steeds niet zeker wat effectiever is, aangezien beide behandelingen samen worden geëvalueerd. De richtlijnen moeten een basis vormen over hoe psychedelica toe te passen en zullen worden gebaseerd op nieuw onderzoek.

Bron: axios.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]