Miljoenen aan drugs verstopt in snoepgoed: Lik maar aan mijn lollypop

door Team Inc.

2021-03-15-Miljoenen aan drugs verstopt in snoepgoed lik maar aan mijn lolliepop

Drugssmokkel next level: cocaïne en crystal meth smokkelen in lolly’s. Drie mannen uit Sydney werden hier deze week voor gearresteerd. De drugs hadden een staatwaarde van $ 3,5 miljoen.

De mannen, 21, 31 en 49 jaar oud, werden woensdag gearresteerd in huizen in Dee Why, Macquarie Park en Collaroy Plateau. De politie werd vier maanden geleden voor het eerst op de hoogte gebracht van dit ‘sweet’ plan, toen de Australian Border Force drie pakketten met drugs onderschepte die vanuit de VS in Sydney waren aangekomen.
In de maanden daarna hebben de autoriteiten 5,83 kilo methylamfetamine en 655 gram cocaïne in beslag genomen in 16 pakketten die bestemd waren voor de noordelijke stranden en voor de plekken Parramatta, Macquarie Park, Chatswood en Ryde. De politie waarschuwde dat recreatieve cocaïnegebruikers de gewelddadige georganiseerde misdaad aanwakkeren.

Meth- en cocaïne in lollies

De crystal meth was verpakt als lolly’s en de cocaïne was zelfs geperst en verwerkt in de lolly’s. De hoofdinspecteur van politie van NSW, Patrick Sharkey, zei dat de drugs goed waren vermomd en ernstig letsel hadden kunnen veroorzaken als ze voor lolly’s waren aangezien. Erg zorgwekkend aangezien het dan tot ernstig letsel of de dood had kunnen leiden.”

Lees meer op smh.com.au (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]