skip to Main Content
Menu
Europees Cannabisnetwerk Brengt Britse Cannabismarkt In Kaart

Europees cannabisnetwerk brengt Britse cannabismarkt in kaart

Deze week lanceerde First Wednesdays hun Britse cannabisecosysteem, waarbij de kernindustrieën en bedrijven achter de Britse cannabismarkt in kaart werden gebracht. Het ecosysteem is onderverdeeld in de kernsegmenten van de markt, met een overzicht van de belangrijkste in het VK gevestigde bedrijven in elk segment.

Europees cannabisnetwerk First Wednesdays (FW) heeft onthuld dat dit de eerste zal zijn van een reeks kaarten van het Cannabis Ecosysteem, met toekomstige edities die de belangrijkste Europese spelers op de cannabismarkt illustreren. Het Cannabis Ecosysteem van FW richt zich op interessante en innovatieve spelers in elk van de marktsectoren.
“We vonden het belangrijk om de huidige activiteit in het Britse cannabisecosysteem nader te bekijken en te laten zien hoeveel het is gegroeid sinds we twee jaar geleden zijn begonnen.” De commerciële en medische cannabis / cannabinoïdenmarkt in het VK heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt, waarbij de CBD-producten steeds meer mainstream werden. Grote onafhankelijke winkelketens, waaronder Holland & Barrett, Tesco en Boots, zijn deze markt binnengetreden naast onafhankelijke merken.

Volgens een studie van Alphagreen – de grootste CBD-enquête ooit:
“15% van de Britse volwassenen meldde dat ze CBD-producten gebruikten in de eerste vier maanden van 2020, voor een totaalbedrag van £ 155 miljoen.” Bovendien zijn de voorschriften voor medicinale cannabis gestaag gestegen sinds de herindeling van het medicijn in 2018. Er wordt ook opgemerkt dat de kosten in verband met medicinale cannabisvoorschriften in het VK dalen, waardoor de geneesmiddelen maand na maand toegankelijker worden.

Brits cannabisecosysteem

Het FW Cannabis-ecosysteemrapport geeft belangrijke inzichten over deze groei en waar de sector in de toekomst naartoe kan gaan. Daarnaast worden meningen over de markt gegeven door professionals uit de industrie. Het rapport verzamelt informatie uit de openbare sector en de ledendatabase van First Wednesdays. FW-leden hebben toegang tot de Cannabis Ecosystem-kaart via hun geregistreerde e-mailaccounts. Niet-leden kunnen zich gratis aanmelden om toegang te krijgen tot een exemplaar.

Voor en door cannabisondernemers

First Wednesdays is een netwerk voor ondernemers en investeerders in de Europese cannabissector. Het netwerk is twee jaar geleden begonnen als een bijeenkomst van 15 mensen. Nu heeft het echter meer dan 3.500 leden in het VK, Frankrijk en Nederland. Leden van het First Wednesdays-netwerk hebben toegang tot exclusief nieuws, inzichten, matchmaking en zakelijke ondersteuning van professionals uit de branche. First Wednesdays is het zusterbedrijf van Hanway Associates – een strategisch adviesbureau dat gespecialiseerd is in onderzoek, nieuwe markttoegang, commerciële toewijding en M & A-strategie voor de cannabissector. Beide bedrijven maken deel uit van The Hanway Company.

Lees meer op canex.co.uk (Bron, EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top