skip to Main Content
Menu
4 Manieren Waarop Psilocybine De Atletische Prestaties Kan Verbeteren

4 manieren waarop psilocybine de atletische prestaties kan verbeteren

Psilocybine is een van nature voorkomende chemische verbinding die bekend staat als 4-hydroxy-N, N-dimethyltryptamine. Psilocybine zit in paddo’s. Deze paddenstoelen groeien van nature in de noordwestelijke en zuidelijke regio’s van de Verenigde Staten, Europa, Mexico en Zuid-Amerika.

Psilocybine is een indool-alkylamine en heeft dezelfde chemische structuur als lyserginezuurdiethylamide (LSD). Bij consumptie veroorzaken de paddenstoelen euforische en hallucinogene effecten.

Er zijn ongeveer 200 soorten paddo’s over de hele wereld. Hun hallucinogene effecten worden al eeuwenlang door veel gemeenschappen gebruikt. Voor sommige samenlevingen hebben paddo’s een speciale religieuze gevoelswaarde (connotatie) en worden ze als heilig beschouwd.

De psychoactieve eigenschappen van de paddenstoelen hebben een groot potentieel in de wereld van psychotherapie. Onder de vele effecten van magische truffels worden ze gebruikt voor medicinale doeleinden bij aandoeningen zoals depressie en angst.

Psilocybine heeft een structuur die lijkt op serotonine. Serotonine is een neurotransmitter die belangrijke hersenfuncties bestuurt, zoals cognitie, emoties en perceptie. Als gevolg bindt psilocybine zich aan dezelfde serotoninereceptoren in de hersenen, met vergelijkbare effecten.

Wanneer de receptoren, met name de 5-HT2A-receptoren, psilocybine activeren, onderdrukt het de hersenactiviteit die verband houdt met sensorische informatie. Hierdoor kan sensorische informatie het bewustzijn van een individu beter bereiken dan normaal.

Sporters gebruiken vaak psychedelische stoffen om te ontspannen of zelfs de pijn van training te verdoven. Sinds psilocybine in de jaren zeventig werd verboden, stortte het onderzoek naar paddo’s in. Wetenschappers doen nu voortdurend onderzoek naar psilocybine en de resultaten tonen aan dat de drugs gunstige effecten heeft op het lichaam.

Er is een continu debat over de vraag of sporters psilocybine moeten gebruiken. Als een opkomend drugssoort is de grote vraag of psilocybine de atletische prestaties kan verbeteren? Laten we het eens uitzoeken.

Hoe psilocybine de atletische prestaties verbetert

Psilocybine als een cognitieve versterker

Antipsychedelische campagnes in de jaren negentig brachten de boodschap voort dat psychedelica de hersenen bevriezen en de prestaties negatief beïnvloeden. Recente inzichten geven aan dat microdosering van psychedelica de cognitieve prestaties kan verbeteren.

Onderzoek naar microdosering laat zien dat psilocybine de cognitieve flexibiliteit bij consumptie verhoogt. Dit resulteert in verbeterd convergent en divergent denken.

Microdoseren betekent het nemen van zeer kleine doses psilocybine om geen ‘trip’-ervaring te bereiken. Dit geeft aan dat psychedelica, afhankelijk van de dosering, positieve en negatieve voordelen kunnen hebben.

Verhoogde focus

Wanneer een persoon te maken heeft met verschillende emotionele of psychologische trauma’s in het leven, wordt fysieke activiteit beïnvloed. Wat ze in zo’n staat nodig hebben, is iets dat hen kan helpen zich te concentreren.

Negatieve emoties kunnen de fysieke prestaties beïnvloeden. Atleten moeten in de beste gemoedstoestand zijn om optimaal te presteren. Psilocybine geeft een ontwakende ervaring en kan een negatieve toestand verminderen of elimineren.

Psilocybine verhoogt ook de focus, waardoor ze zichzelf volledig kunnen verbeteren in een activiteit. Gebruikers melden dat ze door de drugs een gevoel van concurrentievermogen verliezen en ook minder egoïstisch worden.

Het verlies van ego helpt atleten om zich te concentreren op het gewoon genieten van de activiteit waarbij ze betrokken zijn en volledig ondergedompeld raken. Als je je kunt voorstellen dat je al je aandacht op één activiteit concentreert, dan kun je de potentiële magie van psilocybine op atletische prestaties begrijpen.

Verhoogd uithoudingsvermogen

Sporters die microdoseren met psilocybine melden ook een verhoogd uithoudingsvermogen en vermogen. Het effect op de hersenen helpt atleten hun focus te behouden, wat resulteert in verbeterde concentratie, reflexen en balans.

Psilocybine verhoogt het cardiovasculaire uithoudingsvermogen. Het hart kan harder werken en meer bloed pompen dat nodig is voor uithoudingsvermogen tijdens het sporten. Een verbeterde hartfunctie vertaalt zich in een beter fysiek uithoudingsvermogen.

De verhoogde prestatie wordt ook toegeschreven aan het verminderen van sociale spanning. Wanneer de atleet zijn ego en concurrentievermogen verliest, kan het lichaam zijn energiebronnen concentreren op alleen de oefening die voorhanden is.

Onderzoek naar hoe psilocybine in het lichaam werkt, is nog steeds aan de gang. Sommige opvattingen zijn van mening dat betere prestaties een placebo-effect kunnen zijn. Gebruikers merken echter op dat wat ze voelen sterker is dan een placebo.

In hoge doseringen heeft psilocybine een sterk psychedelisch effect dat vermoeidheid kan veroorzaken. Bij verlies van kracht treedt een gevoel van gebrek aan motivatie op, waardoor desinteresse in elke fysieke activiteit ontstaat. Het geheim zit hem in het vinden van de juiste dosis die de beste fysieke prestaties kan ontketenen.

Verhoogd uithoudingsvermogen

Het verlichten van angst vóór het sporten

Stress en angst kunnen een gebrek aan concentratie veroorzaken, wat leidt tot slechte fysieke prestaties. Door zijn werking op serotoninereceptoren beïnvloedt psilocybine de stemming door een gevoel van opwinding te geven.

Psilocybine wordt gebruikt bij de medische behandeling van depressie, angst, slapeloosheid en posttraumatische stressstoornis (PTSS). Deze antidepressieve eigenschap kan atleten helpen bij het verlichten van stress, depressie en verlies van vertrouwen.

Angst kan de prestaties van een persoon beïnvloeden. Als je deelneemt aan een wedstrijd, kan het nemen van kleine doses psilocybine het gevoel van concurrentie en de bijbehorende angst wegnemen. Hierdoor kun je gewoon zo goed mogelijk aan de slag en werken, wat de resultaten weer kan verbeteren.

Conclusie

Een slecht begrip van psilocybine maakt dat het in dezelfde groep wordt ingedeeld met synthetische psychedelica. Als gevolg wordt het gebruik van medicijnen, zoals psilocybine, voor atletische prestaties afgeraden.

Met toenemend onderzoek tonen studies nu aan dat psilocybine niet gevaarlijk is, maar juist nuttig kan zijn. Zoals alles wat goed is, is de sleutel om de met balans het best uit de drug te halen.

Voor mensen die nog niet bekend zijn met psychedelica, kan het nemen van psilocybine een uitdaging zijn. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, vertellen gebruikers verhalen over levensveranderende ontdekkingen, waardoor de angst dat psilocybine gevaarlijk zou kunnen zijn voor atletische prestaties, wordt weggenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top