Hoe lang blijven eetbare cannabisproducten vers?

door drugsinc

Hoe lang blijven eetbare cannabisproducten vers?

Edibles zijn al een belangrijk onderdeel in het cannabisaanbod dat veel mensen gebruiken, en de laatste tijd, als gevolg van de pandemie, kiezen sommigen er misschien zelfs voor om volledig te stoppen met roken en om gezondheidsredenen over te schakelen op eetwaren.

Net als rijst, pasta en wc-papier, denk je er misschien aan om genoeg edibles in te slaan om je periode van zelfisolatie te doorstaan, maar in tegenstelling tot de vorige zijn edibles meestal bederfelijk. Je vraagt je misschien af: hoe lang blijven edibles vers?

Hebben edibles dezelfde houdbaarheid als gewone voedingsmiddelen?

Volgens Scott Riefler, Chief Science Officer bij SōRSE Technology, is het antwoord ja. “Als de cannabinoïde op de juiste manier wordt geïntroduceerd … verwachten we niet dat het de houdbaarheid van het voedselplatform zelf verandert.” Dit betekent bijvoorbeeld dat een chocoladereep met cannabis even lang meegaat als een traditionele chocoladereep.

Daar vanuit gaande – is het in veel gevallen ook gebruik van gezond verstand: controleer de houdbaarheidsdatum op de verpakking om een ​​mooie lange houdbaarheid en maximale smaak en textuur in het product te garanderen, en besteed extra aandacht aan de vervaldatum, die zal aangeven wanneer een product niet langer veilig is om te consumeren. En net als voedingsmiddelen die in elke supermarkt te vinden zijn, zullen edibles met conserveringsmiddelen langer meegaan dan die zonder conserveringsmiddelen.

Over het algemeen is dit goed nieuws voor diegenen die in grotere aantallen willen kopen. ‘De meeste eetwaren zijn zeer goed houdbaar’, zegt Riefler. “Als je een voorraad aanhoudt, raden we je aan om voor elk voedselsoort niet meer dan zes maanden vooruit te kopen.”

Maar hoe zit het met degenen die handig zijn in de keuken en hun eigen cannabis eetwaren willen maken?

“Overweeg eerst de niet-geïnfuseerde tegenhanger van wat je probeert te maken; denk na over hoe je het bewaart en hoe lang het duurt voordat je het nuttigt of gebruikt. Het gehalte aan cannabinoïden heeft geen invloed op de houdbaarheid van het voedsel zelf.”, zei Riefler.

Verliezen edibles na verloop van tijd hun kracht?

Dus hoe snel zal de potentie in een edible degraderen? Riefler legt uit:

“De potentie van THC neemt met de tijd heel langzaam af. De houdbaarheidsdatum of vervaldatum spreekt voor het voedselplatform, niet de cannabinoïde als ingrediënt. Als we het hebben over een periode van drie tot zes maanden, moet de potentie hetzelfde blijven, tenzij het tijdens de opslag wordt misbruikt … in eetbare vorm, behoudt THC zijn werkzaamheid tot zes maanden. “

Op de vraag of alle cannabinoïden gelijk zijn gemaakt, zei Riefler: “CBD is een zeer stabiele cannabinoïde. THC daarentegen neemt in de loop van de tijd langzaam af. ”

Maar hoe zit het met de verschillen tussen verschillende soorten edibles?

“Wat kan bijdragen aan afbraak is zuurstof. In een materiaal dat stevig van vorm is, zoals een gummy of zuigtablet, is de beschikbaarheid van zuurstof van binnen veel minder dan die van een fles drank”, zei Riefler. “Wat ook het verlies van potentie zou kunnen versnellen, kan een zeer zure of basische omgeving zijn. De gebruikte methode om de cannabinoïde in edibles toe te voegen, is van belang. ”

Controleer het label voor andere belangrijke informatie

Naast de houdbaarheidsdatum bevat het etiket op een eetbaar product en elk cannabisproduct een heleboel andere belangrijke informatie die consumenten moeten bekijken, waaronder richtlijnen voor de dosering en opslag, voedingswaarde en een batchnummer voor het geval een product teruggeroepen wordt. En als je speciale dieetbeperkingen heeft, kijk dan zeker eens op het etiket.

Al met al kunnen eetwaren een lange houdbaarheid hebben en is gezond verstand uw beste hulpmiddel om te beslissen of iets voorbij het punt van veilige consumptie is. Overweeg hoe lang het zal duren tot hje volgende winkeltrip, en zorg voor veilig inslaan van de producten door etiketten, vervaldata en houdbaarheidsdata te controleren – met daarbij de juiste opslag van de producten.

Bronnen o.a. Leafly (EN), Reddit (EN), RoyalQueenSeeds (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]