Home Drugs Hoe lang blijven “paddo’s” in je systeem?

Hoe lang blijven “paddo’s” in je systeem?

door drugsinc

Hoe lang blijven "paddo's" in je systeem?

Terwijl psychedelica hun “renaissance” beleven en zelfs het medisch gebruik van paddo’s wereldwijd steeds meer geaccepteerd wordt, vragen velen zich af: hoe lang blijven ‘paddo’s’ in ons systeem?

Opgemerkt moet worden dat veel psychedelica, zoals LSD en “paddo’s”, momenteel worden geclassificeerd in bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk als een klasse A-drug volgens de Misuse of Drugs Act (1971).

Geneesmiddelen in deze categorie worden beschouwd als “geen therapeutische waarde” en kunnen daarom in dergelijke landen niet legaal in bezit zijn of worden voorgeschreven, en tot nu toe is het onderzoek naar de chemicaliën enigszins beperkt.

Volgens een onderzoek uit 2016 gebruikten echter meer dan 12.000 mensen psilocybine hallucinogene paddenstoelen in het Verenigd Koninkrijk – een hoeveelheid waarvan wordt aangenomen dat het de afgelopen jaren is blijven groeien.

Volgens de resultaten van het onderzoek, werden met name “paddo’s” ook beschouwd als “een van de veiligste drugs ter wereld”.

Wat is psilocybine?

Psilocybine is een psychedelische stof die wordt aangetroffen in een klein aantal schimmels, ook wel ‘paddo’s’ genoemd.

Deze paddenstoelen zijn enorm bekend geworden, maar in het afgelopen half decennium zijn ze grotendeels in verband gebracht met recreatief drugsgebruik, hippiecultuur en anti-gevestigde orde. Er is nog relatief weinig bewustzijn van de gezondheids- en therapeutische mogelijkheden van de stof.

Zullen “paddo’s” worden gelegaliseerd in het Verenigd Koninkrijk?

Niet zo snel. Er zijn geen tekenen dat recreatief gebruik op korte termijn legaal zal worden in het Verenigd Koninkrijk. Ook al zijn er enkele staten en steden in de VS waar psilocybine gedecriminaliseerd is, het VK loopt nog steeds mijlen achter op het gebied van dit onderwerp.

Het is al een enorme stap dat premier Boris Johnson aankondigde dat hij het laatste advies zal bestuderen en de toenemende roep om psilocybine te legaliseren zal overwegen.

Bovendien had Johnson, volgens het Tory-parlementslid Crispin Blunt, al maanden geleden de herschikking van psilocybine goedgekeurd, maar het ministerie van Binnenlandse Zaken moet nog handelen zoals het was opgedragen.

Blunt zei dat psilocybine moet worden vermeld als een Schedule II-medicijn, om verder medisch en wetenschappelijk onderzoek naar de mogelijke voordelen van het gebruik ervan mogelijk te maken.

Wat gebeurt er als je “paddo’s” gebruikt?

De effecten van psilocybine kunnen van persoon tot persoon verschillen. Velen hebben gemeld gevoelens van euforie te ervaren en nieuwe inzichten te krijgen. In sommige gevallen is beweerd dat deze inzichten levensveranderend zijn. Aan de andere kant kunnen andere mensen een ‘bad trip’ ervaren.

De kans op het ervaren van deze verschillende ervaringen kan van veel verschillende factoren afhangen. De hoeveelheid die je verteert; je leeftijd, de soort paddenstoel en jouw algehele gezondheid kunnen allemaal van invloed zijn op hoe psilocybine wordt getolereerd – en hoe lang het in jouw systeem blijft.

Volgens bronnen is er geen exact tijdschema waarin psilocybine het lichaam verlaat, maar de algemene ervaring is dat de stof 24 uur na consumptie gewoonlijk niet detecteerbaar is in het bloed, urine of speeksel. De lichamen van de meeste mensen elimineren paddo’s binnen 24 uur. Dat gezegd hebbende, blijkt uit onderzoek dat bij sommige mensen een spoorhoeveelheid gedurende een week in de urine kan worden gedetecteerd. Over het algemeen verschijnen paddo’s echter niet bij de meeste routinematige drugstests.

Drugs rehabilitatie centra zeggen echter dat het niet kan worden gedetecteerd na het 13e uur, maar sporen van “paddo’s” kunnen tot 90 dagen in het haar blijven. Het is echt moeilijk om te bepalen hoe lang het in het systeem blijft; er zijn gewoon te veel factoren. Eén ding is zeker: hoe meer je consumeert, hoe langer het in je systeem blijft.

Hoewel we het gebruik van illegale drugs niet goedkeuren of daartoe willen aanzetten, is er steeds meer bewijs voor het gebruik van psychedelica voor de gecontroleerde behandeling van verschillende medische aandoeningen, waaronder depressie en verslaving.

Bronnen o.a. Canex (EN), MedicalNewsToday (EN), The Guardian (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter