Home Overige Paddo-docu: helemaal wappie in de bergen

Paddo-docu: helemaal wappie in de bergen

door Ties Inc.

2021-11-07-Paddo-docu: helemaal wappie in de bergen

Psilocybine is de psychoactieve stof in paddo’s. Maar is het ook een stof voor gezonde mensen? Bijvoorbeeld om hun spirituele ervaring te versterken of gevoelens los te krijgen. Zwitserse zenmeester Vanja palmer gelooft er in.Deze film neemt je mee op een reis van mystieke onthullingen door middel van paddo’s en meditaties.

In de documentaire ‘Descending the Mountain’ creëren psychiater Franz Vollenweider en zenmeester Vanja Palmers een grensverleggend wetenschappelijk experiment op de majestueuze berg Rigi in Zwitserland.

De film laat zien of en hoe, wanneer verenigd, psilocybine en meditatie ons begrip en aard van bewustzijn zouden kunnen vergroten. ‘Descending the Mountain’ laat de iconische beelden van de jaren 60 achter zich en maakt gebruik van animatie, geluid en artificial intelligence (A.I.). Het laat de transcendente ervaring zien van eenheid met de natuur. Descending the mountain gaat over een experiment waarin onderzocht wordt wat psilocybine doet met ervaringen tijdens een stiltemeditatie.

Psychedelische renaissance en paddopraat

Descending the Mountain is exemplarisch voor de huidige psychedelische renaissance. In de hallucinerende setting van de Zwitserse bergen en de sereniteit van een klooster midden in de natuur, neemt Maartje Nevejan ons mee op een audiovisuele reis door verruimd bewustzijn. Net als in haar eerdere werk ‘Are You There?’ gebruikt ze verschillende subtiele technieken om de versterkte realiteit van innerlijke ervaringen te documenteren. Visueel verrassend en met een betoverende soundtrack opent deze film letterlijk deuren van perceptie die verwant is aan de effecten van psychedelica.

De nieuwste documentaire van filmmaker Maartje Nevejan is een hallucinerende ervaring. Fantastisch is de scène waarin de bloes van de wetenschapper midden in een interview tot leven komt met ontspruitende kaalkopjes.
In een klooster krijgen vrijwilligers na een paar dagen meditatie een zakje met capsules. Het lot bepaalt of daar een dosis psilocybine uit paddo’s of melksuiker (als placebo) in zit. Hoe het experiment uitpakt, zie je in de film.

Lees meer op descendingthemountain.org (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter