Home Aandelen & financieel Aurora Cannabis stijgt na bekendmaking verkoop aan Duitse apotheken

Aurora Cannabis stijgt na bekendmaking verkoop aan Duitse apotheken

door Ties Inc.

2019-03-12-Aurora Cannabis stijgt na bekendmaking verkoop aan Duitse apotheken

Het aandeel Aurora Cannabis steeg 2,84%, nadat bekend werd dat de cannabisproducent cannabisolie gaat leveren aan Duitse apotheken. Het aandeel kelderde een maand geleden nog 2,51% tot 6,99 dollar per aandeel, nadat hogere productiekosten tot lagere marges leidden. Afgelopen maandag stond het aandeel op 8 dollar. Op naar groene, Duitse degelijkheid zonder grappen.

“Nadat we veel voordelen hebben opgebouwd met de vroege verkoop van cbd-olie in Duitsland, zijn we nu goed gepositioneerd. Nu is het zaak om ons marktleiderschap uit te breiden en de groei van onze Europese activiteiten te versnellen”, laat Neil Belot – chief global business developer bij Aurora – in een persbericht weten.

Aurora Europe

“Naarmate onze wereldwijde productiecapaciteit toeneemt, kunnen we strategisch meer EU-gecertificeerde producten toewijzen aan deze markt met hogere marges.” Aurora is een bekend aandeel onder jongere beleggers. Op Robinhood, een gratis handels-app die populair is bij millennials, is het aandeel het meest populair. In september 2018 meldde Bloomberg dat Coca-Cola in gesprek was met Aurora om dranken te ontwikkelen met cannabidiol (CBD), een van de niet-psychoactieve stoffen in cannabis. Een deal kwam nooit tot bloei, maar het aandeel steeg enorm in populariteit.

Booming cannabizz

Dit was slechts het begin. In oktober, na de officiële legalisatie van recreatieve wiet in Canada, ging Aurora naar de New York Stock Exchange. Sindsdien heeft het bedrijf haar bereik wereldwijd uitgebreid. Op 14 januari, vlak na de doorgang van de Farm Bill die hennep legaliseerde, liet het Canadese Aurora weten dat het van plan is op CBD-olie voor de Amerikaanse markt te produceren. In februari ontving Radient Technologies – partner van Aurora – een licentie van Health Canada om hennepolie te produceren.

Lees het volledige artikel op businessinsider.nl (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter