Is het kauwen van de Morning Glory Seeds vergelijkbaar met LSD?

door drugsinc

Is het kauwen van de Morning Glory Seeds vergelijkbaar met LSD?

De morning glory bloem wordt vaak als decoratie ingezet, maar mensen zijn zich er misschien niet van bewust dat een verbinding in de zaden van deze planten geassocieerd wordt met drugseffecten die vergelijkbaar zijn met die van LSD. Morning glory zaden bevatten alkaloïden, die sommigen proberen te consumeren voor een legale high. De primaire psychoactieve stof in de morning glory plant is ergine, of D-lysergic acid amide (LSA).

De bedwelmende effecten van LSA lijken enigszins op de effecten van D-lysergisch zuur diethylamide (LSD); de bijwerkingen kunnen echter ernstiger zijn.

De Morning Glory bloem

We zitten in het tuinseizoen. Als je van dat soort dingen houdt, is een van de mooiste en meest populaire zaden om rond deze tijd te zaaien die van de Morning Glory-bloem, met zijn heldere tinten en zachte vorm. Maar als je je begint te vervelen, kauw dan niet op hun zaden, want ze bevatten een krachtige hallucinogene stof. Als je erop kauwt, wordt de drugs binnenin ontgrendeld en zul je waarschijnlijk kotsen.

Voor de wetenschappelijke gemeenschap – en ook voor de gemeenschap van mensen die inheemse Midden-Amerikaanse religies beoefenen – is dit niet bepaald nieuws.

De gemiddelde tuinman weet misschien niet dat ze eigenlijk zaden begraven die een krachtig alternatief voor LSD bevatten. Het staat bekend als ‘D-lyserginezuuramide’ (dat is LSA in het kort) en het staat bekend als een precursorchemicalie voor LSD. LSA veroorzaakt psychedelische effecten die niet te veel verschillen van dat trippy-medicijn dat je al kent en waar je mogelijk van houdt.

De chemische stof LSA werd ontdekt door Albert Hoffman, die ook LSD ontdekte, toen hij – je raadt het al – de zaden kauwde. Het is geclassificeerd als een Schedule III-stof door de DEA in de Verenigde Staten, met een “matig tot laag potentieel voor fysieke en psychische afhankelijkheid”. Andere drugs in dezelfde classificatiefamilie zijn codeïne en ketamine, hoewel de Morning Glory-bloem veel gemakkelijker en buiten het illegale circuit te verkrijgen is.

Maar voordat je in zijn voetstappen gaat treden en met Morning Glory gaat knallen alsof het zonnebloempitten zijn, zijn er enkele cruciale verschillen tussen LSA en LSD die belangrijk zijn om te weten voordat je ermee aan de slag gaat.

De neveneffecten van het kauwen op Morning Glory zaden

In tegenstelling tot zijn meer verfijnde neef kan LSA een hoge mate van ongemak veroorzaken bij de gebruiker. Dat ongemak kan komen in de vorm van kramp, extreme misselijkheid, andere maagpijnen en zelfs braken. Het is een onaangename hoeveelheid ervaringen om mee geconfronteerd te worden als je alleen maar op zoek bent naar een goede trip.

Mensen die LSA zelf hebben uitgeprobeerd, schrijven hun ervaringen uitvoerig op BlueLight, een drugsforum. Een poster schreef “Je zult merken dat LSA je gewoon in die dromerige staat brengt met een lichtelijk introspectieve mentaliteit. LSD blaast volledig open naar mijn mening, LSA is vergelijkbaar met een echte lage dosis zuur met misselijkheid.”

Een ander meldde dat ze LSA met alcohol namen en naar het ziekenhuis moesten worden gestuurd. Zo werd in mei 2016 werd een tiener uit Boston in het ziekenhuis opgenomen na het consumeren van morning glory zaden.

Toch hebben andere gebruikers melding gemaakt van aangenamere – of in ieder geval niet onplezierige – ervaringen, waarbij ze vaak commentaar gaven op de manier waarop de dosering en eventuele andere geneesmiddelen die tegelijkertijd worden gebruikt, de effecten kunnen veranderen. “LSA is geweldig. Heel visueel, heel mooi, heel dromerig”, schrijft een gebruiker. “Met LSA’s heb ik het gevoel dat ik een sterk lichaam hoog heb en het kan behoorlijk bijzonder voelen”, zei een ander.

Een YouTube-gebruiker maakte van de gelegenheid gebruik om haar eigen LSA-proces en -reis in detail te beschrijven.

“Ik kreeg krampen achter mijn knieën,” zei ze. Ze zei dat de reis ongeveer twee uur na het kauwen van de zaden begon en “de dingen begonnen aan te voelen alsof ze groeiden.”

emojis svg 8play btn

Ze zei dat ze werd herinnerd aan een vorige acid trip, een vergelijking in lijn met wat op de forums gezegd wordt door gebruikers.

Het knagen aan wat Morning Glory zaadjes kan een verrassende manier blijken te zijn om “het tuinieren” wat meer kleur te geven. Maar veel voorzichtigheid is geboden, want die mooie bloemen kunnen je ook even uit het veld slaan.

Bronnen o.a. Inverse (EN), PsychonautWiki (EN), Sunrisehouse (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]