Na 46 jaar illegaliteit staat Canada terminale patiënten psychedelische paddenstoelen toe

door drugsinc

Na 46 jaar illegaliteit staat Canada terminale patiënten psychedelische paddenstoelen toe

De Canadese regering zal vier patiënten met ongeneeslijke kanker toestaan om psilocybine-therapie te krijgen, waarbij de drugs wordt gebruikt dat wordt aangetroffen in de zogenaamde “magic mushrooms” of “paddo’s” om hun leed aan het einde van hun leven te verlichten.

Het baanbrekende besluit van de minister van Volksgezondheid Patty Hajdu, markeert de eerste keer sinds 1974 dat in Canada een wettelijke vrijstelling is verleend aan patiënten om toegang te krijgen tot psychedelische behandelingen, volgens een persbericht op dinsdag door TheraPsil, een non-profitorganisatie die zich inzet om te helpen Canadezen krijgen toegang tot psilocybine-therapie.
Laurie Brooks, een van de vier terminaal zieke patiënten, sprak haar dank uit voor de goedkeuring, die meer dan 100 dagen nadat de vier patiënten hun pleidooi bij de regering hadden gedaan, komt.

“De erkenning van de pijn en angst waarmee ik heb geleden, betekent veel voor mij, en ik voel me daardoor behoorlijk emotioneel vandaag,” zei Brooks in een verklaring. “Ik hoop dat dit nog maar het begin is en dat binnenkort alle Canadezen toegang zullen hebben tot psilocybine, voor therapeutisch gebruik, om te helpen met de pijn die ze ervaren, zonder maandenlang een verzoekschrift bij de regering te moeten indienen om toestemming te krijgen.”

Thomas Hartle, ook een van de patiënten, vertelde in juni aan CTV News dat het denken aan zijn onvermijdelijke dood zijn angst dagelijks opwekte.

“Je krijgt er een snelle hartslag van. Je voelt je vreselijk”, vertelde hij aan het Canadese tv-netwerk, eraan toevoegend dat zijn anti-angstmedicatie niet zoveel hielp als hij wilde.

Daarom drongen hij en drie anderen er bij de regering op aan een wettelijke vrijstelling te verlenen voor het gebruik van de drug, die al ongeveer 46 jaar illegaal is in Canada.

Uit groeiend onderzoek is gebleken dat psilocybine, het medicijn dat wordt aangetroffen in psychedelische paddenstoelen, angst en depressie bij patiënten met vergevorderde kanker aanzienlijk verlicht.

Een studie die eerder dit jaar door onderzoekers van NYU Langone Health werd gepubliceerd, toonde aan dat onder 29 patiënten met kankergerelateerde angst en depressie die een enkele dosis psilocybine kregen in combinatie met psychotherapie, ongeveer 60 tot 80% een klinisch significante vermindering van depressie en angst vertoonde en een verbeterde houding ten opzichte van de dood.

Ongeveer 3 tot bijna 5 jaar later vertoonden 15 van de patiënten verbeteringen op lange termijn, aldus de studie. Meer dan 70% van hen schreef positieve levensveranderingen toe aan de therapie-ervaring en beoordeelden deze volgens de studie als “de meest persoonlijk betekenisvolle en spiritueel significante ervaringen van hun leven”.

Bronnen o.a. CNN (EN), MarijuanaMoment (EN), RollingStone (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]