Italianen roken massaal joint zonder high te worden

door Team Inc.

2019-06-28-Italianen roken massaal joint zonder high te worden

Wanneer je de gemiddelde ‘stoner’ vraagt waarom hij cannabis gebruikt, zal dat vaak zijn om de high te ervaren. Toch gaat verkoop van jointjes met slechts 0,2 procent THC, waarvan je niet stoned kan worden, in Italië als een trein.

Het product gaat over de toonbank als ‘cannabis light’ en is dus zo licht dat je er niet stoned van wordt of een roes kan ervaren. De verkoop van het nieuwe product begon in 2016. Een nieuwe wet in Italië maakte het mogelijk om het telen van zaadjes te legaliseren, wanneer het THC gehalte lager bleef dan 0,2 procent. THC is de psychoactieve stof in cannabis, die zorgt voor het ‘high effect’.

Van industriële hennep naar cannabis light

Deze wet was in eerste instantie natuurlijk bedoeld om de teelt van hennep te bevorderen. Hennep wordt namelijk gebruikt worden voor veel verschillende doeleinden, zoals in autodeuren, als veevoer of in de huizenbouw. Echter sloeg het ook aan bij het publiek, toen een groot aantal winkels het bijproduct van diezelfde hennepteelt ging verkopen. Daar was hij dan het legale jointje: cannabis light.

Toch zijn er naast de laaiend enthousiaste klanten en toeristen ook felle tegenstanders van het jointje dat verkocht wordt onder namen als Chill Haus en Black Buddha. Uit een artikel van de NOS bleek dat Vicepremier Salvini er minder blij van wordt. “Het kan niet zo zijn dat er duizend winkeltjes zijn in Italië waar drugs legaal, op klaarlichte dag worden verkocht.”

Deze negatieve houding ten opzicht van cannabis light is eigenlijk nergens op gestoeld. Zeker niet omdat deze trend juist een positieve invloed kan hebben op de illegale handel in softdrugs. Onderzoekers van onder andere de Erasmus Universiteit schatten in dat de verkoop van de legale joint het illegale circuit kan inperken. De maffia zou hierdoor 90 tot 170 miljoen euro per jaar mislopen, zo schrijft de NOS.

Negatief advies

Toch adviseert het ministerie van Gezondheid om de verkoop van cannabis light te verbieden. Hier is echter nog niks van bekend, omdat het Hooggerechtshof hier in juli uitspraak over doet. Toch blijft het gissen waarom de Italianen zo verzot zijn op cannabis light als je er niet de psychoactieve kick van krijgt. De blaadjes schijnen wel een kalmerend effect op je te hebben. Dat kan geen kwaad na een paar goede Italiaanse espresso’s.

Lees meer op nos.nl (Bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]