VS vormt de grootste bedreiging voor de bloeiende cannabisindustrie in Canada

door Team Inc.

2019-06-28-VS vormt de grootste bedreiging voor de bloeiende cannabisindustrie in Canada

Greg Engel, CEO van Organigram (OGI) is bang voor concurrentie van de Verenigde Staten. Engel staat aan de top van van een van de grootste cannabisondernemingen in Canada. Hij hoopt dat de grootste bedrijfsvereniging van het land de wietindustrie helpt om de Verenigde Staten voor te blijven.

Engel verklaarde dit tegen Yahoo Finance Canada. Canada was het eerste G7-land dat de teelt, verkoop en het gebruik van medicinale- en recreatieve wiet legaliseerde en verwierf hiermee een enorme voorsprong en monopoliepositie in de wereld. Al snel volgden echter verschillende staten in Amerika. Engel hoopt dat de nieuwe Nationale Cannabiswerkgroep Ottawa pusht om de voorsprong te behouden. “Canada is uniek gepositioneerd vanuit een leiderschapsperspectief. We doen dingen op een schaal en met een bereik dat niemand anders doet.”

Economisch potentieel

De Canadese Kamer van Koophandel zei afgelopen week dat de nieuwe werkgroep pleit voor een overheidsbeleid om de industrie te helpen haar volledige economische potentieel te realiseren. Organigram is een van de stichtende leden samen met grote cannabisproducenten als Canopy Growth Corp (WEED.TO) en HEXO Corp. (HEXO.TO). Ook partijen als Deloitte Canada en advocatenkantoor Detons Canada LLP maken deel uit van de werkgroep.

De interesse van beleggers heeft Canadese bedrijven in staat gesteld hun internationale positie te versterken en mega-kweekfaciliteiten te bouwen. Natuurlijk met de explosieve vraag in het achterhoofd. Ondertussen beperkt de Amerikaanse federale wet het bereik van cannabisbedrijven en dwingt het de producenten om op straatniveau te opereren.

Amerikaanse cannabismarkt

Het groeiende aantal staten dat cannabis legaliseert en anticipeert op hervormingen op federaal niveau, zorgt dat de focus van beleggers steeds meer verschuift naar de VS. Bovendien verklaarde Engel dat het lastig te voorspellen is hoe de positie van Washington ten opzichte van cannabis verandert. Zeker wanneer cannabis meer geaccepteerd en erkent wordt als medicijn. De Canadese Kamer van Koophandel moet zich daarom voor bereiden op een mogelijk veranderende en verschuivende markt.
“Wat ik echt zie als een bedreiging voor de Canadese industrie, zijn veranderingen in de VS vanuit een regelgevend kaderperspectief,” zegt Engel. “We hebben de mogelijkheid om te bouwen op het voordeel dat we nu nog hebben op de korte termijn.”

Legalisering en beleid

Illinois legaliseerde het recreatief gebruik afgelopen week en werd daarmee de elfde officiële staat die deze vorm van wietgebruik toestaat. In veel staten wordt dit nog overwogen. De kans is groot dat er steeds meer staten bijkomen. In de VS blijft cannabis echter illegaal op federaal niveau. Het is geclassificeerd als een Schedule 1-stof zonder medische waarde en met een hoog potentieel voor misbruik.

Engel zei dat de nieuwe ‘National Cannabis Working Group’ de prioriteiten bepaalt. Hij hoopt dat de groep die zich bezighoudt met de financiële, juridische, constructie- en transportsector, uiteindelijk een leidraad zal vormen voor beleid dat de Canadese cannabisbelangen wereldwijd vooruithelpt.

“Het belangrijkste aspect is dat het openbaar beleid en de besluitvorming in Canada echt als uitgangspunt wordt genomen. Maar ik denk dat de Kamer van Koophandel in veel opzichten ook nauw samenwerkt met raden van bestuur en internationaal werkt.”

Lees meer op yahoo.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]